Meghalt a kórházban a fiatal szlovák hokis, aki meccs közben esett össze

2021. november 4. - 08:56 | Sport

Huszonnégy éves korában elhunyt Boris Sádecký, a Bratislava Capitals jégkorongozója – számot be róla a klub a Facebook-oldalán.

Meghalt a kórházban a fiatal szlovák hokis, aki meccs közben esett össze
Fotó: Iclinic Bratislava Capitals - Facebook

„Mély megrendüléssel és sajnálattal jelentjük be, hogy klubunk játékosa, Boris Sádecký elhunyt. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak és a barátoknak. A Boris családjával való konzultációt követően jelenleg nem hozunk nyilvánosságra közelebbi információkat. Kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletbe a család magánéletét“ – írta a Facebookon Dušan Pašek, a klub igazgatója.

Sádecký az IHL nemzetközi bajnokságban az osztrák Dornbirn elleni mérkőzésen esett össze. Az eset az első harmad végén történt, a mérkőzésen ekkor a hazai osztrákok vezettek 1:0-ra, a történtek után viszont a bíró lefújta a meccset. A fiatal jégkorongozót néhány percig a jégpályán látták el, majd kórházba szállították. Bár állapota stabilizálódott, továbbra is súlyos volt.

Boris Sádecký 1997. április 20-án született Trencsénben, ahol sportolói karrierjét is kezdte. A Slovan színeiben játszott a KHL-ben, az utóbbi időben a Dukla Trenčín mezét öltötte magára, az aktuális szezon előtt pedig átigazolt a Bratislava Capitalshoz. Tagja volt az U18-as és U20-as szlovák válogatottnak is.


(šport.sk)