Meghalt Marek Svatoš szlovák jégkorongozó

2016. november 6. - 13:49 | Sport

34 éves korában meghalt Marek Svatoš korábbi szlovák válogatott hokista. A sportolót denveri otthonában érte a halál.

Meghalt Marek Svatoš szlovák jégkorongozó
Fotó: TASR

A Colorado Avalanche NHL-es jégkorongcsapat hivatalos honlapja közölte a szomorú hírt. Svatoš ebben a klubban töltötte karrierje nagy részét. „A hírek szerint Marek szombaton, denveri otthonában vesztette életét, ahol feleségével és két gyermekével élt. Az Eurolanche szurkolói csoport tiszteletben tartja a család kérését, ezért pillanatnyilag további információval nem szolgálhatunk” – jelentette be a szurkolói csoport a Twitteren. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a sportoló hirtelen halálát.

Marek Svatoš 1982. június 17-én született Kassán. A 2000-es években Szlovákia legnagyobb tehetségei közé tartozott. 18 évesen nevelőegyesületétől a tengerentúlra utazott, ahol a Colorado csapatához csatlakozott. A 2002-es junior-vb-n a kanadai Mike Cammallerivel közös gólkirályi címet szerzett, mikor hét mérkőzésen ugyanannyiszor volt eredményes.

A 2005/2006-os szezonban az NHL legjobb újoncai közé tartozott, mikor 61 mérkőzésen 32 gólt szerzett, emellett pedig 50 pontot szerzett a kanadai táblázaton.

2006-ban a válogatottal részt vett a torinói téli olimpián, de a 2010-es Németországi világbajnokságon is a keret tagja volt. A Colorado mellett a Nashville Predators és az Ottawa Senators csapatát is erősítette. Az NHL-ben 358 mérkőzésen 102 gólt szerzett és 77 gólpaszt jegyzett.

A 2011/2012-es szezont teljesen kihagyta, majd a Slovanban próbálta beindítani újra karrierjét. Pályafutását végül Kassán fejezte be 2014-ben.

Svatoš 2008-ban feleségül vette az amerikai Dianát, akivel Denverben telepedett le. Házasságukból két gyerek született.

TASR/para

Címkék: halál, Marek Svatoš