Meghalt Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány

2020. december 30. - 16:30 | Belföld

Elhunyt Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány, aki kedden öngyilkosságot kísérelt meg el az eperjesi büntetés-végrehajtási intézetben.

Meghalt Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány
Milan Lučanský - még országos rendőrfőkapitányként (Fotó: Cséfalvay Á. András)

Halálhíréről Denisa Saková volt a Hlas-DS tagja, volt belügyminiszter tájékoztatott a közösségi oldalán.

Az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) igazgatója, Milan Ivan és Mária Kolíková igazságügyi miniszter a mai sajtótájékoztatón részletesen beszámoltak arról, hogyan zajlott le az említett incidens az eperjesi (Prešov) börtönben.

A vizsgálati fogságban lévő Milan Lučanskýt az őrök félóránként ellenőrizték. Az utolsó ilyen ellenőrzés a vacsora előtt, 16:30-kor történt, és akkor Lučanskýval még minden rendben volt.

Kilenc perccel később már vacsoraosztás zajlott a folyosón, de az étel átvételére való felszólításra a magánzárkában lévő exrendőrfőnök nem reagált. Ekkor a zárkaajtón lévő kisablakon keresztül benéztek hozzá, és szembesültek azzal, hogy a zárkában lévő lepedőt és a melegítőjét használva a rab felkasztotta magát.

A fegyőrök ekkor azt csinálták, amit az előírások diktálnak: a rabot elsősegélyben részesítették, megkezdték újraélesztését, amit később a rendelkezésükre álló defibrillátorral folytattak. A mentők 20 percen belül érkeztek a helyszínre, és folytatták az újraélesztést, majd kórházba szállították Lučanskýt.

„A feleségének tegnap éjjel lehetővé tették, hogy felkeresse őt a kórházban. A felügyelő ügyész információi szerint ma is az ágya mellett maradt”

– nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal szóvivője.

-para-