Meghalt Naomi Judd Grammy-díjas countryénekesnő

2022. május 1. - 15:21 | Kultúra

Hetvenhat éves korában meghalt Naomi Judd Grammy-díjas amerikai countryénekesnő - írta kisebbik lánya, Ashley a Twitteren szombaton.

Meghalt Naomi Judd Grammy-díjas countryénekesnő
Naomi Judd (Fotó: AP)

Ashley és nővére, Wyonna tragédiának nevezték a történteket. Azt írták: anyjuk élete mentális betegsége miatt ért véget.

Naomi és idősebb lánya, Wyonna a nyolcvanas évek elején kezdett együtt zenélni nagyobb nyilvánosság előtt The Judds néven. Olyan dalok fűződnek nevükhöz, mint a "Mama He's Crazy" és a "Love Can Build a Bridge". Több mint 20 millió lemezt adtak el.

Az együttes hét év leforgása alatt öt Grammy-díjat kapott, és tizennégy daluk került fel a slágerlisták élére - írta honlapján a CNN amerikai hírtelevízió.

A The Judds 2011-ben intett búcsút a színpadnak, de idén egy tíznapos utolsó turnéra készültek, amely szeptemberben kezdődött volna. Anya és lánya évek óta először zenélt együtt nyilvánosan áprilisban a CMT Music Awards díjátadóján. A páros a tervek szerint vasárnap kerül be a countryzene hírességeinek csarnokába.

Naomi Judd Diana Ellen Judd néven született Kentuckyban 1946 januárjában. Két lánya születését követően a család Tennessee-be költözött, ahol Naomi ápolóként dolgozott. Zenei karrierjét a nyolcvanas években kezdte, és idősebb lányával egyre gyakrabban szerepelt a televízió képernyőjén. 1990-ben vonult vissza, miután hepatitis C vírusos májgyulladással diagnosztizálták. Naomi 2016-ban a Good Morning America című reggeli tévéműsorban elárulta: súlyos depresszióval és szorongással küzd.


MTI

Címkék: Naomi Judd, Grammy-díj