Meghalt Ray Liotta, a fantasztikus amerikai színész

2022. május 26. - 19:54 | Kultúra

Meghalt Ray Liotta, a fantasztikus amerikai színész, akinek karrierje Martin Scorsese 1990-es krimi klasszikusában, a Nagymenőkben (Goodfellasban) kezdődött. Mindössze 67 éves volt. A hírek szerint álmában halt meg a Dominikai Köztársaságban, ahol a Dangerous Waters című filmet forgatta.

Meghalt Ray Liotta, a fantasztikus amerikai színész
Ray Liotta - AFP

Liotta lányát, Karent hagyja hátra, akinek volt felesége, Michelle Grace az édesanyja.

A színész az utóbbi időben sokat forgatott. Legutóbb többek között a Maffiózók előzményfilmjében, a The Many Saints of Newarkban játszott, illetve Steven Soderbergh HBO Maxon debütált filmjében, a Semmi hirtelen mozdulatban. Éppen befejezte a Elizabeth Banks által rendezett amerikai horror, Cocaine Bear forgatását, és a The Substance című filmben szerepelt volna Demi Moore-ral és Margaret Qualley-vel.

A színész 1954-ben született New Jersey államban, majd nevelőszülőknél nőtt fel. A Miami Egyetemen végzett a '70-es évek végén, ahol színészetet tanult.

Játszott a Nagymenők mellett a Baseball álmok, az Őrjítő vágy, a 99-es paragrafus, a Felejthetetlen, a Revolver vagy a Hannibal című filmekben is. 2005-ben Emmy-díjat kapott.

VIAtelex.hu

Címkék: Ray Liotta