Megint azt vallották, hogy Pellegrini 150 ezer eurót kapott a zsebébe, amikor még smeres minisztériumban dirigált

2021. augusztus 9. - 12:20 | Belföld

Újra meggyanúsították a Pénzügyi Hatóság volt alelnökét, Daniel Čechet, aki beismerte, hogy a korábbi főnökétől 200 ezer eurós kenőpénzt vett át. De másról is beszélt. Olyan dolgokról, aminek a legnépszerűbb párt, a Hlas  elnöke nem fog örülni.

Megint azt vallották, hogy Pellegrini 150 ezer eurót kapott a zsebébe, amikor még smeres minisztériumban dirigált
Fotó: TASR

200 ezres csúszópénzről beszélt az adóhatóság (FS) korábbi helyettes vezetője. Ez a tranzakció az állami szerv információs rendszerének beszerzésével függött össze, és emiatt a már korábban meggyanúsított Michal Suchoba Alexis nevezetű cégével álltak kapcsolatban. Čech ezt a nagy összeget 2016-ban vette át, amikor távozott a pozíciójából.

A hatóság volt alelnöke elismételte azt az információt is, ami arról szól, hogy Peter Pellegrini még smeres pénzügyi államtitkárként hálapénzt fogadott el Suchobától és az FS vezetőjétől, František Imreczétől, azaz Čech elöljárójáról az eKasa néven futó virtuális pénztárgép beszerzése miatt. Čech szerint amikor még folytak az egyeztetések erről az eKasáról, Pellegrini a tárgyalásokon az Alexis társaság ellen érvelt. De aztán hirtelen megváltozott az álláspontja. Az FS alelnökeként Čech akkor meg is kérdezte a felettesét, Imreczét, hogyan érték el azt, hogy Pellegrini meggondolja magát. Imrecze erre azt mondta, pénzt adtak Pellegrininek, mégpedig annyit, amiről már korábban is szó esett, kereken 150 ezer eurót.

(Cas/noviny.sk)