Megint bankautomata robbant Csallóközcsütörtökben!

2022. július 13. - 07:56 | Régió

A tavaly januári eset után ismét felrobbantottak egy bankautomatát Csallóközcsütörtökben (Dunaszerdahelyi járás).

Megint bankautomata robbant Csallóközcsütörtökben!
Archív felvétel a tavalyi robbantásról, a helyszín ezúttal is a Jednota épülete

Az eset keddről szerdára virradóra történt – akárcsak másfél évvel ezelőtt, megint a Jednota üzlet falában lévő bankautomatát robbantották fel ismeretlenek.

A bűntény helyszíne a falun keresztülhaladó 572-es út mellett található, a tettesek ezúttal is gyorsan leléphettek a helyszínről.

A történtek miatt a rendőrség lezárta az üzletet és a környékét.

Az esetről érdeklődtünk a Nagyszombat megyei rendőrségnél – amint választ kapunk, beszámolunk a részletekről.

2021 januárjában robbantottak fel ugyanitt egy bankautomatát Csallóközcsütörtökben. Akkor tetemes kár keletkezett, az elkövetők pedig több százezer euróval távoztak. Néhány hónappal később, júniusban azonban a rendőrök elfogták a robbantással gyanúsított 31 és egy 27 éves férfit.

A csallóközcsütörtöki eset előtt mindössze három héttel egy nyárasdi bankautomatát is felrobbantottak, ott a kultúrház falán lévő OTP-bankautomatát vették célba. A szálak pedig ebben az esetben is a csallóközcsütörtöki eset gyanúsítottjaihoz vezettek.

Dunaszerdahelyen 2021 októberében robbantottak fel egy bankautomatát az Észak II-es lakótelepen. A 365.bank automatáját az elkövetők kirobbantották a helyéről, a detonációban a szupermarket bejárata is súlyosan roncsolódott.

2018 márciusában pedig Ekecsen robbantották fel és rabolták ki az OTP Bank Fő utcán lévő automatáját. A robbanás következtében tűz is keletkezett, a helyszínen megégett bankókat is találtak. A bűncselekménnyel két moldovai férfit gyanúsítottak.

(parameter)