Megint bíróság elé állították Pavol Ruskót, szubvenciós csalással vádolják

2022. december 7. - 11:44 | Belföld

Szerdán a Pozsony I Járásbíróságon elkezdődött a Maják nádeje nevű ügy tárgyalása, amiben Pavol Ruskót, a Markíza TV volt igazgatóját szubvenciós csalással vádolják.

Megint bíróság elé állították Pavol Ruskót, szubvenciós csalással vádolják
Marek Para és Pavol Rusko (Fotó: TASR - Martin Baumann)

Rusko a bíróság szenátusa előtt kijelentette, nem akar vádalkut kötni, mivel ártatlannak érzi magát. Ügyvédje, Marek Para szerint megalapozatlan a vádirat.

Ez alapján Rusko a Maják nádeje nevű nonprofit szervezet egykori igazgatójaként 2015-ben a célirányosan szociális segélyre szánt 101 ezer eurót más célra használta fel, mégpedig a Rómeó és Júlia musical finanszírozására.

Rusko hazugságnak tartja, hogy a szervezet felhasználta volna a nyújtott támogatásokból származó pénzt. Hozzátette: például a kliensek elszállásolásának járulékairól volt szó. Rámutatott, hogy minden pénzt, amit zálogként használtak fel a musicalre, visszajuttatták a szervezetnek, mégpedig 5 ezer eurós nyereséggel. Rusko szerint az előadásból származó bevételt a menekültközpont helyiségeinek felújítására használták fel.

A védelem csak azt követően nyilatkozik bővebben az ügyben, hogy meghallgatták a tanúkat és a szakértőket. Para szerint az előkészítő eljárás során több ellentmondást is felfedeztek.

A vádlott meghallgatását követően a tárgyalást 2023. április 26-ra és 27-re halasztották.


TASR/para