Megint Lerry lett az ország legjobb rendőrkutyája

2016. szeptember 9. - 18:47 | Régió

Pénteken Kislévárdon (Malé Leváre) rendezték meg a kutyás rendőrök és rendőrkutyák országos bajnokságát, melyen a tavalyi győztesnek sikerült megvédeni címét.

Megint Lerry lett az ország legjobb rendőrkutyája
Fotók: a rendőrség felvételei

A versenyen újra a Besztercebánya Megyei Rendőrkapitányság kutyás rendőre, Vojtech Sabol és német juhásza, Lerry győzedelmeskedtek, ráadásul csapatban is a besztercebányai alakulat nyert.

A rendőröknek és kutyáiknak három versenyszámban, engedelmességben, védelemben és nyomkeresésben kellett bizonyítaniuk. Többek között be kellett mutatniuk, hogyan keresnek meg egy elrejtőzött személyt, őrizetbe vett elkövetőt kellett kísérniük, motozást kellett felügyelniük, gyanúsítottat elfogniuk. Ezen kívül bemutatták, hogyan védik gazdájukat és hogyan csitítják el zárt térben a garázdálkodókat, valamint kilőtt töltényhüvelyeket is kerestek.

A győztes besztercebányai csapat és Lerry:

A második helyet a határrendőrség szobránci igazgatóságának munkatársa, Ľudovít Knežo és kutyája, Tango szerezték meg, a harmadik a Kassa Megyei Rendőrkapitányság kutyás rendőre, Juraj Komjáty és társa, Icon lett.

(para/tasr)