Megint maszkellenesek parádéztak egy üzletben, a rendőröknek erőszakot kellett alkalmazniuk

2021. november 5. - 14:08 | Régió

Csütörtökön egy pöstyéni szupermarketbe kellett riasztani a rendőröket, miután egy kisebb csoport nem volt hajlandó reszpirátort viselni, nem volt hajlandó elhagyni az üzletet, és a többi bevásárló előtt blokkolta a pénztárakat.

Megint maszkellenesek parádéztak egy üzletben, a rendőröknek erőszakot kellett alkalmazniuk
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Mivel az üzlet és a biztonsági szolgálat alkalmazottai nem tudtak szót érteni az illetőkkel, hívták a rendőrséget. Ők felszólították a csoport tagjait, hogy takarják el a légutaikat vagy hagyják el az üzletet, ezzel lehetővé téve mások számára, hogy befejezzék a vásárlást. Emellett mindenkitől elkérték a személyi igazolványt, mivel felmerült a járványügyi intézkedések megszegésének a gyanúja.

A csoport viszont nem volt együttműködő, arrogánsan viselkedett és figyelmen kívül hagyta a rendőrök felszólítását.

A rendőrök ezért kénytelenek voltak erőszakot alkalmazni, a hatóság ennek körülményeit már vizsgálja. Az eset során két rendőr és egy férfi megsérült, mindannyiukat ellátták a kórházban.

A rendőrség hivatalos személy ellen elkövetett támadás és garázdaság ügyében indított eljárást. Három személyt őrizetbe vettek. A történtek után két személy joghatalommal való visszaélés ügyében tett feljelentést, amivel a belügyminisztérium fog foglalkozni.

A hatóság azonosítja az összes személyt, aki nem tett eleget a rendőrök felszólításainak, majd az esetet jelenti az illetékes közegészségügyi hivatalnak, amely eljárást indít az ügyben. A hatóság szerint vélhetően ugyanazokról a személyekről van szó, akik más járásokban és kerületekben is hasonlóan viselkedtek. A rendőrség továbbra is rendíthetetlenül fellép mindazok ellen, akik megszegik a törvényt és veszélyeztetik a közegészséget.


-para-