Megint Olaszországból kölcsönzött játékost a DAC, Aranyosmaróton a sárga-kékek korábbi fiatalja

2020. február 16. - 19:40 | Sport

Néhány nappal a Fortuna Liga tavaszi szezonjának rajtja előtt is aktívak voltak a csapatok a játékospiacon – mutatjuk, milyen átigazolások történtek az elmúlt hét napban!

Megint Olaszországból kölcsönzött játékost a DAC, Aranyosmaróton a sárga-kékek korábbi fiatalja
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Ezúttal is csak egy érkező volt a héten a dunaszerdahelyi sárga-kékeknél: a 22 éves Andrija Balić az Udinesétől érkezett a szezon végéig kölcsönbe. A fiatal középpályás Schäfer András és Lorenco Šimić után már a harmadik labdarúgó, aki Olaszországból érkezett a Csallóközbe a téli átigazolási időszakban.

Robert Boženík után újabb alapember távozott Zsolnáról – igaz, csak kölcsönbe: az argentin Iván Díaz a szezon végéig a Plzeňben folytatja. Három év után távozott Ružomberokból az albán Kristi Qose – a 24 éves védekező középpályás a Karviná játékosa lett.

A Sereď a Slovanból, illetve Csehországból és Horvátországból erősített, míg fiatal középső védőjét, Nikola Unkovičot a szezon végéig kölcsönadta Somorjára, Ľubomír Ulrich pedig Myjaván folytatja. A Pohronie sem tétlenkedett: Matej Luksch a cseh České Budejovicétől érkezett fél évre, végleg megvált a 29 éves Ján Sojkától, a korábban a DAC-nál nevelkedő Mészáros András pedig szintén kölcsönbe távozott – nyárig a ViOn-ban rúgja a bőrt.


Az elmúlt héten történt átigazolások a Fortuna Ligában a Transfermarkt.com szerint:

Kapcsolódó cikkek:

Íme, az eddigi téli átigazolások a Fortuna Ligában

Végleg a DAC-é a tehetséges középpályás, elkelt a Žilina csillaga – heti átigazolások a Fortuna Ligában

Olaszországból erősített a DAC, Bősről csatlakozott gólerős csatár Radványiékhoz

(tt)