Megint rendőrt kellett hívni a RegioJet egyik utasa miatt

2020. március 26. - 09:46 | Régió

A Komárom–Pozsony vasútvonalat működtető RegioJet vállalat csütörtökön reggel arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy rendőrt kellett hívniuk az egyik utas miatt.

Megint rendőrt kellett hívni a RegioJet egyik utasa miatt
Fotó: Paraméter - illusztráció

A vállalat Facebook-bejegyzése szerint a pozsonyi főállomásról 8:05-kor induló járat egyik utasa nem volt hajlandó védőmaszkot felvenni, illetve valamilyen módon eltakarni az arcát, amikor a felszállt a vonatra, ehelyett az őt figyelmeztető személyzetre támadt.

Mint ismert, a RegioJet vonataira kizárólag védőmaszkban, illetve az arcot valamilyen módon eltakarva lehet felszállni.

A rendőrök kiérkezéséig a vonat sem indulhatott el Pozsonyból, ezért legalább 30 perces késések alakultak ki a szakaszon. A történtek miatt várhatóan több járat is késhet, mivel a szakaszon csak egy sínpár áll rendelkezésre.

„Kérjük önöket, mindig takarják el a szájukat és az orrukat védőmaszkkal vagy más módon. Védik ezáltal a munkatársainkat és a többi utast is” – áll a RegioJet közleményében.

Nem ez volt az első eset, hogy rendőrt kellett hívni egy utas miatt, mert nem volt hajlandó eltakarni az arcát. Legutóbb március 17-én volt erre példa, akkor az illetőt felszólították, hogy hagyja el a szerelvényt, ő azonban ezt megtagadta.


(parameter)