Megint tüntetni fognak a határátkelőknél, mert az ingázóknak nem tetszik a miniszter nyilatkozata

2021. július 16. - 10:39 | Belföld

Folytatódnak a múlt heti tüntetések, és nem csupán a magyarországi határátkelőnél. A Pravda napilapnak adott interjúban ezt megerősítette Juraj Martiny, egy Rajkán élő szlovákiai munkavállaló.

Megint tüntetni fognak a határátkelőknél, mert az ingázóknak nem tetszik a miniszter nyilatkozata
Fotó: Facebook – Slováci v Rajke

Ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten a Dunacsún - Rajka határátkelőnél alakult ki torlódás, mert tüntetők blokkolták a forgalmat az autópályán, akik az akkor életbe lépett szigorított határátlépés ellen tiltakoztak. Most meg az egészségügyi miniszter legújabb nyilatkozata dühítette fel az embereket. Vladimír Lengvarský szerint ugyanis az alkotmánybíróság döntése miatt készülő új intézkedések „kissé keményebbek” lesznek, mert nem tesznek majd különbséget azok között, akik az első adaggal vannak beoltva és akik egyáltalán nincsenek.

Az ingázókat képviselő Martiny szerint már felvették a kapcsolatot az osztrák és a cseh határ közelében lakó emberekkel. Előzetesen abban maradtak, hogy jövő hét szerdán 17 órától fogják blokkolni a határátkelőket. Eddig arról van szó, hogy

a Dunacsún - Rajka közti átkelőnél,

a Jarovce - Kittsee közötti határállomástnál és

a Brodské - Lanžhot közötti államhatárnál vonulnak fel a tiltakozók. Martiny szerint már két parlamenti párt támogatja ezt az akciójukat: Kotlebáék és a Robert Fico vezette Smer is, és megszólítják Peter Pellegriniéket is.

A múlt héten tüntető tömeg blokkolta a határátkelőt Komáromban és Párkányban is.

(tvnoviny/para)