Megint tűzszünetet hirdetnek az oroszok, de előtte még keményen odasújtottak. Bombázás több városban, ég egy olajraktár is! (Videók)

2022. március 7. - 07:45 | Külföld

Az orosz Interfax hírügynökség jelentette, hogy közép-európai idő szerint reggel nyolckor tűzszünetet hirdet az orosz hadsereg és humanitárius folyosókat nyit több ukrán város körül. Ezt megelőzően viszont még rakétatámadás ért több ukrán várost, és vélhetően egy kőolajraktár ég Luhanszkban - erről viszont már nem az oroszok adtak hírt.

Megint tűzszünetet hirdetnek az oroszok, de előtte még keményen odasújtottak. Bombázás több városban, ég egy olajraktár is! (Videók)
Fotó: AP/TASR

Az orosz hírügynökség szerint Emmanuel Macron francia elnök kérésére döntött a tűzszünet mellett az orosz védelmi minisztérium, ukrán reakció viszont még nem érkezett - írja a Telex.

A négy város, amelynél menekülési útvonalat nyitnak: Kijev, Harkiv, Mariupol és Szumi.

Kérdés azonban, mennyire vehető komolyab a tűzszünet, szombaton és vasárnap is megtették ugyanis ezt az oroszok Mariupolnál, viszont mégis tovább folytatódott a bombázás, és a lakosok gyilkolása.

Ezt megelőzően viszont a reggeli órákban erős robbanás rázta meg a kelet-ukrajnai Luhanszkot, és a Nexta szerint valószínűleg egy kőolajraktárban keletkezett tűz:

Bombázták az oroszok ismét Mikolajiv városát, amely a Fekete-tengerhez rendelkezik kijárattal, és szombaton innen kiűzték az orosz csapatokat. Michael Schwirtz, a New York Times riportere egy robbanást posztolt a városból. Azt írta, a támadások a város keleti részén összpontosulnak.

Mikolajiv mellett rakéták csapódtak be Harkivban és a Kijevtől Észak-Nyugatra fekvő Ovrucsban is.

(Telex/Tvnoviny/parameter)