Mégis meg kellett műteni a csonttörést szenvedett válogatott focistát, nem biztos, hogy pályára léphet a foci-Eb-n

2021. június 5. - 17:39 | Sport

A korábbi hírekkel ellentétben mégis meg kellett műteni a múlt szombati Bajnokok Ligája-döntőben orr- és szemüregcsonttörést szenvedett Kevin De Bruynét, így kétségessé vált, hogy pályára léphet-e a belga labdarúgó-válogatottban a pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Mégis meg kellett műteni a csonttörést szenvedett válogatott focistát, nem biztos, hogy pályára léphet a foci-Eb-n
Facebook

"Napról napra követjük az állapotát, még nem tudni, hogy felépül-e jövő szombatra, az Oroszország elleni nyitómeccsünkre" - jelentette ki Roberto Martinez szövetségi kapitány. Korábban úgy hírlett, hogy a Manchester City 29 éves futballistája nem szorul operációra, és némi pihenés után, hétfőn csatlakozik a kerethez.

A szakvezető kifejtette, hogy a 20 perces beavatkozás során rögzítették a játékos szemüregcsontját, De Bruyne jó érzi magát, és elképzelhető, hogy arcmaszk nélkül szerepelhet majd az Eb-n.

A középpályás a BL-döntő 57. percében sérült meg, amikor Antonio Rüdiger, a Chelsea védője - sárga lapot érően - ütközött vele. A vb-bronzérmes futballistát le kellett cserélni, ápolás után támolyogva, segítséggel ment le a pályáról. Csapata 1-0-s vereséget szenvedett a fináléban.

MTI