Megjelent az Új Nő augusztusi száma!

2022. augusztus 11. - 12:17 | Régió

Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft-benzinkutakon! 

Címlapunkon Varga Bianka pózol a mézszínű barackok közt, aki jelenleg közgazdaságtant hallgat. Barackodás című anyagunkban a klasszikus aranyló és a cukormentes baracklekvár receptjét is megosztjuk Olvasóinkkal. Divatanyagunkat igazi lóháton libbenő vízparti tündérekkel kapta lencsevégre fotósunk, Dömötör Ede.

Az emberi sorsok sokfelé ágazóak: Seszták Csaba arról vall nekünk, milyen volt falujában egyedüli végtaghiányos emberként felnőni, s hogy viszonyul a kihívásokhoz. Baktay Zelka és Baktay Miklós pszichológus házaspár arról mesél, hogyan lehet megoldani a párkapcsolati konfliktusokat.

Meg lehet ma élni a kertből? Vendéglátónk, Vadkerti Balázs azt mondja: igen. Lássuk hát a biokertészt! A bogárhotel mibenlétéről Szalma Nikoletta mesélt nekünk, a patinás Amade-kastély fűszernövénykertjének kincseiről pedig Czucz Péter mesterséf rántotta le a leplet.

Nemrég Pozsonyban ismét felelevenítették a régi magyar királyi koronázásokat. A hagyomány történelmi hátterét is megismerhetik legújabb számunkból.

Király Anikó arról osztotta meg velünk gondolatait, miért fontos, hogy nyáron a nagymamáknál nyaraljanak az unokák, Teimel Alexandra nyári novellája pedig hamisítatlan, könnyed és szerelmes pillanatokat tár elénk. Deák Csáky Julianna arra a kérdésre keresi a választ, vajon miért szeretünk utazni – és miért nem jó halogatni az élménygyűjtés pillanatait.

A jó palócok című összeállításunkban a palócokat szeretnénk bemutatni: kik ők, és hol élnek. Olvasóinkat elkalauzoljuk Palócföldre, megismerhetik Kelenyét, a mesefalut, bepillantást nyerhetnek a füleki zománcgyár történetébe, és megkóstolhatják a palóc derelyét. A fiatal generációhoz tartozó palócok gondolkozását Gál Laura és Laboda Róbert slammer szemén keresztül ismerhetjük meg – valamint felpróbáltuk a kuriózumnak számító kurta szoknyát is!

Kutyálkodás: Mi a legjobb dolog kis kedvenceinkben, és hogyan neveljük őket? Azt is megtudhatják augusztusi számunkból, hogyan sikerült nemrég megrendezett tacsitalálkozónk!

Betegjogi témakörünkben a szülést járjuk körül: tisztázzuk, mit jelent a bába és a dúla, valamint Ilka Viktória szoptatási tanácsadó is mesél nekünk a szülőszobai méltányos bánásmódról.

Virágkorát éli nálunk a tortasütés és a cukrászkodás. Az újdonsült anyukák otthon tüsténkednek, csodatortákat és sütiket varázsolnak.

Keressük a sütni szerető lányokat, asszonyokat, hogy osszák meg velünk legjobb receptjeiket (office@ujno.sk)!


www.ujno.sk

(PR-cikk)