Megjelent az Új Nő januári száma! Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft benzinkutakon!

2023. január 27. - 12:23 | Régió

Két címlapunk is van! Az elsőn Tóth Károly színész, a hátsó borítón Tési Evelin atléta (Bős) látható. 

IDŐ VAN!

Lássunk egy toronyórát, mely a szemérmetlenül múló időt mutatja. Kassa óvárosának toronyóráján a számlap több mint két méter átmérőjű…

ÚJJÉ!(VI) MESE HABBAL

Hát megint eljött. Egy borús decemberi napon állított be. Novák Zita újévi fogyókúrás fogadalmait osztotta meg velünk.

ÚJÉV A KASTÉLYBAN!

Vigyünk játékosságot a divatba! Most különösen vágyunk a kedvesre, szívet melengetőre. Csupa ilyen szépséget fotóztunk. Stílusunk romantikus, bohém és drámai: amilyen az új év első napja volt. Modelljeink Tési Evelin (Bős) és Szevecsek Anna (Albár) voltak.

MIT VÁRUNK A JÓSOKTÓL?

A jósnőknek, a mágiának,az ezotériának – mindegy, hogyan hívják – ismét felvirradt a napja. Robotkorszak ide vagy oda, New York és más, menő városok női ismét jósokhoz fordulnak, és a nem látható világgal kacérkodnak. Ma ismét mindenki a hipnózisban vagy a kristálygömbben hisz. Szerencsés Orsolya (Nyékvárkony) spiritiszta osztott meg velünk ezzel kapcsolatos gondolatait.

OLDÁS ÉS KÖTÉS

Mikor nemrégiben megkérdeztük egyik neves pszichológusunkat, hogy baj esetén fordulhatunk-e segítőkhöz – hiszen nálunk kevés a jó pszichológus, egy kezünkön meg tudjuk őket számolni –, ő nagy meglepetésünkre azt mondta: Igen. S forrón ajánlotta a kineziológusokat, akik fel tudják oldani a görcseinket és blokkjainkat. Kádár Szilvia (43) Ekecsen működik – Magyarországon született, a csallóközi nagyközségbe pedig a férje révén került. Most ő mesél nekünk.

MINDEN SZÍNÉSZ ÁLMA

Tóth Károly jelenleg minden színész álmát éli: színházban játszik, sorozatokban és showműsorokban szerepel, szinkronizál. A Komáromi Jókai Színház volt színésze ma szabadúszó, Budapest és Pozsony között ingázik.

KÁBEL A RENGETEGBEN

Mennyit szidtuk a tévét, hogy elveszi az életünket, esténként ott bambulunk előtte, a férjünk ott bambul előtte, megöli a családot. Hittük volna, hogy egyszer még visszasírjuk a tévézést? Hisz azt még legalább közösen csináltuk, a tévé előtt együtt rágtuk a ropit. Ma olyan korban élünk, amikor egy ebéd áráért több ezer filmhez kaphatunk hozzáférést, amelyeket bárhol és bármikor megnézhetünk. Főleg egyedül, az ágyon henteregve. A tévé, a filmek, a sorozatok és mi...

ÜDVÖZLET GALÁNTÁRÓL

Király Anikó rajzos sétát tett Galántán, Mátyusföld fővárosában. Nézegessék, olvassák sok szeretettel!

AZ IDŐ LECSISZOLJA AZ ÉLEKET

Beszélgetés Bárczi Zsófia egyetemi dékánnal. Hogy látja fiatalkori önmagát, hogyan ismerkedett meg spanyol férjével, Ignacio de las Heras Morenóval, s mi táplálja benne a hajtóerőt, mely révén sikeres nő lett? – ilyesmiket kérdezett interjúalanyunktól szerkesztőségünk legfiatalabb munkatársa, aki nemrég került ki az iskolapadból, s aki a tanárnői énjére is kíváncsi volt.

BOLDOGOK A KERTÉSZEK

Budajenőn jártunk, Dr. Tkacsik Márta birodalmában, a Patikakertben.

MI ÉS A PUTTONYUNK

Egyre többet hallani arról, milyen fontos a gyermek számára a biztonság. A válással éppen az a bizalom rendülhet meg a gyerekben, hogy biztonságban van. Milyen puttonyt cipelünk magunkkal kisgyermekkorunktól? – erről beszélgetünk Mátyus Zoltán pszichoterapeutával.

LÉLEKMENTOR

Lelkes Éva (Dunaszerdahely, Budapest) mentor és coach a biztonságról ír. ,,A nőkkel való munkám során sokszor szembesülök azzal, hogy zömük számára még a szeretetnél is fontosabb a biztonság, amit a párjuk mellett megélhetnek. Gyakran csak azért rekednek meg egy kapcsolatban, mert legalább van, aki segítsen, ha fel kell akasztani a képet a falra.” – mondja.

SIKERES VBAC

Nálunk a szülészeteken az a mondás járja, hogy császármetszés után lehetetlen hüvelyi úton szülni. Kálmán Kata (34) bebizonyította: dehogyisnem lehet. Hihetetlenül erős volt benne a vágy, hogy természetes úton hozza világra a gyermekét. Aki ismeri a hazai helyzetet, az tudja, hogy ezzel mekkora bravúrt vitt véghez.

EZT VESSZÜK? A MINŐSÉGI ÉHEZÉSRŐL

Az utolsó szál sárgarépáért nyúlunk a bevásárlótáskánk alján. Kipakoljuk az asztalra a többi zöldség és gyümölcs mellé, majd büszkén konstatáljuk: Micsoda szín- és ízkavalkád! Mert elhisszük, hogy a szupermarket polcáról nagy műgonddal kiválogatott paradicsom jót tesz az egészségünknek, és majd segít ellenállni a betegségeknek. Közben fel sem tűnik, hogy január van. Hol terem ilyenkor paprika és paradicsom? Felvetéseinket már csak a család egészséges élelmezésének szempontjából is érdemes elolvasni. Dr. Tkacsik Mártát kérdezzük a minőségi éhezésről.

BEHAJTJÁK TÉLIRE A MARHÁT ÁRCSERNYŐBEN

A kihajtás és behajtás – mikor tavasszal kihajtották az állatokat a legelőkre, október végén meg behajtották – régen nagy eseménynek számított. Azokon a vidékeken, ahol még kint legel a marha, ezek az időpontok kötött terminusok. Németi Róbert képei Ágcsernyőben készültek, a behajtás napján.

RÚZS ÉS PEZSGŐ

Rúzs, pezsgő, mágikus hastánc és élő zene a zimankóban – ezek jellemezték az Új Nő télkezdő partiját. Na meg persze sok nevetés és üdítő csevej, kergetőző gyerekek és csaholó kutyusok. A főszereplő a pezsgő volt – és a pillecukros kakaó. Ugyanekkora szeretettel várjuk kedves olvasóinkat a további rendezvényeinkre.

NAPI RUTIN

Ma már a csapból is a helyes bőrápolás folyik. Hajlamosak vagyunk minden reklámozott újdonságot azonnal a polcunkra tenni – és a bőrünkre kenni. Pedig a rengeteg termékkel nem tudunk olyan jó eredményt elérni, mint egy jó alaprutinnal.


www.ujno.sk

(PR-cikk)