Megjelent az Új Nő szeptemberi száma!

2022. szeptember 23. - 19:32 | Régió

Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft-benzinkutakon! Dupla címlapunkon az Új Nő x LoveColors stílusos kollekciójában pózol Boros Erika (Eperjes), Stefus Lukács Veronika (Dunaszerdahely), Agócs Kőrősi Ildikó (Pered), Kurucz Klaudia (Dunaszerdahely) és Spisek Ingrid (Komárom). Fotózásunk háttérmunkálataiba is bepillanthatnak: Backstage – Így készült a címlapunk című riportunk számos kulisszatitkot tartalmaz!

Az ALMA nevet viselő kollekciót Rencés Kovács Juli, a LoveColors tervezője és tulajdonosa álmodta meg, aki a ruhatervezés világába is bepillantást engedett nekünk. Megtudhatjuk, hogyan indult tervezői karrierje, s hogyan szeretett bele első pillantásra a varrógépbe.

Az általa elkészített púderszínű gyönyörűségeket Kell a púder című divatanyagunkban láthatják, melyhez természetesen egy Kovacsics Karmen által készített csodacipő is tartozik!

Mit árul el a nő tekintete? Valóban a patriarchális világ tárgyiasít minket – vagy saját magunkat alacsonyítjuk le? Tükörben című írásunkban azt fejtegetjük, miért lehet velünk még mindig kibabrálni. Ne hagyjuk, hogy csak a második nem legyünk!

Néha a mindennapi élet írja a legviccesebb vagy éppen legkínosabb sztorikat. Hajbarbár a házamban című írásunkban a házi fodrászolás rémségeibe nyerhetünk bepillantást, bébiszitterkedős tapasztalatait pedig Sallay Erika osztotta meg velünk.

A várkonyi almáskertben filmet forgattak, mi pedig elmentünk leselkedni. Hogyan néz ki egy filmforgatás, hányszor vesznek fel egy jelenetet, miért építenek a kamerának síneket, hogyan néz ki a valóságban az a híres rendezői szék? Almatolvajok című írásunkból minden kiderül!

A váltott szülői felügyelet azt jelenti, hogy a gyerek egy vagy két hetet az anyjánál tölt, utána ugyanennyi időt az apjánál is. Miért jó ez, kinek jó ez? A gyermekelhelyezés, a tartásdíj és sok egyéb fontos dolog kérdését több szempontból is körbejártuk: Keszegh Tünde komáromi ügyvédnő segített minket a jog világában tett utazásunk során.

Indul a tanítás, munkába áll a tanító. Akit most kérdezünk, egy férfi pedagógus – ami lassan ritkább az iskolák falai között, mint a fehér holló. Pedig az iskolákban szükség volna a férfiakra, mert a világ kétpólusú. Zalka Lóránt bősi pedagógust kérdeztük.

Búcsúzunk a nyártól… Király Anikó a napsütötte Toszkánába tett utazását dokumentálta nekünk írásban – és ceruzájával is! Természetesen egy nyári novella született, melyet olvasóink Az olajfák árnyékában címmel találnak meg szeptemberi magazinunkban.

Ma mindenki a boldog tanyasi tyúkokról beszél, amelyek igazi sárga tojást tojnak. Vajon milyen a boldogan kapirgáló tyúk, s hogyan néz ki a tojása és a húsa? Ha tojás van, minden van: Novák Zita riportjában alaposan körbejárja a háztáji tyúktartás minden előnyét.

Tudjuk, nem jó idők járnak ma a világra. Egy nagy válság elején vagy kellős közepén vagyunk. Hogy pontosan hol, azt ma még senki sem tudja megmondani. Hogyan legyünk őszben és válságban boldogok?

Tekinthetünk-e próbatételként az elénk gördülő akadályokra, a rossz történésekre pedig leckeként? Többek közt ilyen témák is terítékre kerültek Mihálko Erikával való találkozásunkon, akivel csodás nánai otthonában beszélgettünk. Nem sokkal kislányának megszületése után olyasmi történt vele, aminek egy nővel sem szabadna megtörténnie.

Régen azt mondták, a terhesség után, vagy ha a nő szoptat, nem lesz mellrákja. Vajon valóban így van?

Olcsó botox drága leve: utánajártunk, kinek a kezében szépülhetünk biztonságosan, kik végezhetnek ma jogszerűen szájfeltöltést, szúrhatnak botoxot. Trükkök és hibák című írásunkban pedig az orvosi esztétikai kezeléseket vesszük górcső alá.

A horgászásban váltás van, már a nők is kiülnek a víz mellé. Nő vagyok, és horgászok című anyagunkban Gaál Ilonát faggattuk: vannak férfihobbik és női hobbik?

Gólya a kémény tetején: fotósunk, Dömötör Ede Nádszegen kapta lencsevégre a fekete-fehér költöző madarak fészkelését.

A szeptember a fekete bodza hónapja – avagy Hogyan főzzünk vitamindús bodzalekvárt?

(PR-cikk)