Megjelent a Kowalsky meg a Vega legújabb dala, melynek videóklipjét a nagyudvarnoki Bíró Máté rendezte

2021. június 6. - 10:00 | Kultúra

Baraka (Áldás rapszódia) címmel jelent meg pénteken Kowalsky meg a Vega legújabb dala, melynek videóklipjét a nagyudvarnoki Bíró Máté rendezte. A We made csapatának nem volt könnyű feladata – egészen rövid idő alatt kellett mindennek eleget tenniük –, mégis nagyszerűen helyt álltak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy két nap alatt több mint 150 ezer megtekintésnél tart a klip.

Megjelent a Kowalsky meg a Vega legújabb dala, melynek videóklipjét a nagyudvarnoki Bíró Máté rendezte
Fotók: Windung Győző - Továbbiakért kattints!

Bíró Máté elárulta, nem ez volt az első közös munkája a zenekarral. 2016-ban ugyanis ő készítette el a máig is nagy sikernek örvendő daluk, a Mit mondjak még? klipjét. A kapcsolatot azóta is tartották egymással, majd májusban érkezett a telefonhívás, miszerint Kowalskyék új dalt készülnek kiadni, aminek a klipjét szerették volna, ha Máté rendezi.

„Olyan gyorsan haladtunk mindennel, hogy másfél héttel a telefonbeszélgetésünk után már forgattunk is. Az első helyszín Nagyudvarnokban volt, majd egy hét múlva mentünk Jászberénybe. A sztorihoz kellettek rendőrautók, melyeket nem lehetett áthozni a határon, ezért egyszerűbb volt ahhoz a részhez Jászberényben helyszínt keresni”

– kezdte beszélgetésünket Máté.

Megtudtuk, a zenekar tagjai igencsak tudatosak, és határozott elképzelésük volt arról, hogy mit szeretnének látni végeredményképp. Máté azonban megtalálta velük a közös hangot, az új ötleteit is örömmel fogadták. „Volt egy elképzelésük arról, hogy mit szeretnének. Majd felvázoltam az általam elképzelt képsorokat, amik megtetszettek nekik, így maradtunk is az én ötleteimnél. A forgatáskor a zenekar igazából azt sem tudta, hova jön. Megbíztak bennem és a választásomban. Szerencsére jól sült el a dolog, minden megfelelt az elvárásaiknak. A jászberényi forgatás előtt pár nappal még viccelődtünk, hogy mi lesz, ha esni fog. Akkor rávágtam, hogy nem baj, legalább jól fog kinézni a felvételen.

Na most, a forgatás napján úgy szakadt az eső, hogy konkrétan söpörtük a vizet a kamerákról. Ennek ellenére nem álltunk le, folytattuk a felvételt, mert a videó hangulatának nagyon jót tett ez az időjárás. Bár rizikóztunk egy nagyot, mert a technika azért nem szereti a vizet, megérte a kockázatot”

– mesélte el a Paraméternek Bíró Máté.

Kérdésünkre, hogy miért épp Nagyudvarnokban zajlott a forgatás, Máté elmondta, „gyorsan kellett jó helyszín, így ahhoz nyúltam, ami a legközelebb volt. E mellett a hely mellett nőttem fel, mégis egészen eddig nem tudtam, hogy ez az épület ott van. Eredetileg egy másik helyszínt mentem megnézni, és teljesen véletlenül keveredtem ehhez a raktárhoz. Ez a község egy nagyon eldugott kis részén található, de pont megfelelt az elvárásoknak. A zenekarnak pedig egyáltalán nem okozott problémát, hogy a határon túlra kellett jönniük.”

A klip két és fél hét alatt elkészült. Szűkös volt a határidő, de a profi csapatmunkának köszönhetően mindenki tartani tudta a határidőket, így június 4-étől már szabadon nézhető és szerethető Kowalsky meg a Vega legújabb dala és videóklipje.

Szlávik Cyntia