Megkérdezték az édesanyákat, hol a legjobb szülni. Megyéjében a rimaszombati szülészet a legjobb

2018. augusztus 7. - 18:09 | Régió

Csaknem 3000 édesanya, akik részt vettek a Health Policy Institute rodinka.sk portállal közösen készített felmérésében, Besztercebánya megyében a rimaszombati  Svet zdravia hálózathoz tartozó kórház szülészeti osztályát értékelték a legjobbnak.

Megkérdezték az édesanyákat, hol a legjobb szülni. Megyéjében a rimaszombati szülészet a legjobb
Illusztráció

Erről Jana Fedáková, a Svet zdravia kommunikációs szakértője tájékoztatta a TASR hírügynökséget. A kismamák a szülésfelkészítő tanfolyamokat, a szülés során biztosított privát szférát, a személyzet szolgálatkészségét, a közeli hozzátartozó jelenlétének lehetőségét, az osztály felszereltségét, a személyzet szakmai felkészültségét és az újszülöttről való gondoskodást is értékelték.

„82,9 százalékot kaptunk, amely a legmagasabb volt a megyében. Két évvel ezelőtt vezettük be a várandós anyukáknak a szülésfelkészítő tanfolyamokat. A szülők a kórházi személyzettel közösen saját, individuális szülési tervet készíthetnek. Mindez biztosan hozzájárult a szülészeti osztály pozitív értékeléséhez” – reagált a felmérés eredményeire Richard Hrubý, a rimaszombati kórház megbízott igazgatója.
tasr