Megkéselték egy pesti aluljáróban, ez buktatta le az erőszakoskodót

Pechesnek bizonyult a 20 éves ecseri R. Istvánnak a múlt péntekje, a férfit aznap délután a Budapest IX. kerület, Határ úti metróaluljáróban megkéselték. Így derült fény az áldozat egy aznapi bűncselekményére, mert az ökle elárulta őt.

Megkéselték egy pesti aluljáróban, ez buktatta le az erőszakoskodót
Illusztráció

A késelést követően az aluljáróból a ferencvárosi rendőröket riasztották, akik egy kőbányai rendőr segítségével intézkedtek a sérült férfi kórházba szállításáról. 

A kőbányai rendőr azonban aznap, egy korábbi bejelentés alapján 2018. december 21-én kora reggel a Budapest X. kerületi Rákos vasútállomáson intézkedett, mivel ott megütöttek egy kalauzt.

A bűncselekmény elkövetője elmenekült a helyszínről, de a kalauz elmondta, hogy a támadónak jellegzetes sérülés volt a kezén.

A kőbányai rendőr ezt a sérülést ismerte fel R. István kezén, miközben segített a férfi kórházba szállításában. Mivel a férfi bűncselekmény elkövetésével volt gyanúsítható, ellátását követően előállították az egyik budapesti rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy a 20 éves ecseri R. István megalapozottan gyanúsítható a kőbányai Rákos vasútállomáson elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekményével, ezért gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

police.hu/Index