Megkésve, de megnyílt az uszoda Dunaszerdahelyen

2015. december 4. - 10:58 | Régió

Az uszoda körülbelül egy hónapos késéssel nyílt meg, november 23-án, s a karácsonyi ünnepekig várja vendégeit.

Megkésve, de megnyílt az uszoda Dunaszerdahelyen
Fotó: A szerző

Értesüléseink szerint a novemberi nyitást technikai problémák okozták, melyek kiküszöbölése hosszú időt vett igénybe, mivel az uszoda felszereltsége már nem a mai követelményeknek megfelelő.

A Vidékfejlesztési Szakközépiskola és a Sportgimnázium igazgatója, Szabó László elmondta a Paraméternek, hogy a jövőre nézve az intézmény előreláthatólag márciustól lesz ismételten elérhető a nyilvánosság számára. Mindez a minisztérium dotációjától függ.

„A januári és a februári időszak a legigényesebb az energia szempontjából, ezért ebben az időszakban inkább zárva tartjuk az uszodát. Márciustól azonban úszótanfolyamok kezdődnek nálunk, ami már bevételt jelent számunkra. Az uszoda délelőttönként egészen június végéig folyamatosan foglalt az alapiskolák számára. Mindez segíti a dunaszerdahelyi uszoda működését”- jegyezte meg Szabó László.

Az igazgatótól továbbá megtudtuk, hogy a nyitva tartásra a legnagyobb igény a téli, hidegebb hónapokban van, a nyári szezonban nincs különösebb érdeklődés az uszodára, ezért nem is tart nyitva. Azonban a pénzhiány miatt a téli hónapokban sem tudják állandóan működtetni az intézményt.

„A tíz hónapig tartó működtetés 80-90 ezer eurót igényelne, a kapott dotációból azonban ilyen hosszú ideig nem tudjuk nyitva tartani a versenyuszodát”- hangsúlyozta Szabó László, aki ezek után azt is elmondta, hogy a belépőjegyek árából csak az energiafogyasztást tudják fedezni.

Az érdeklődőknek hétfőtől péntekig, délután négy órától este nyolcig van lehetőségük ellátogatni az uszodába. Az igazgató nyilatkozata szerint a kollégium diákjai ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást, sőt az órarendbe is bele van foglalva az úszás.

SzC/para