Megkezdődött az útfelújítási munkálatok második szakasza Érsekújvárban

2020. június 1. - 20:54 | Régió

Érsekújvárban hétfőn kezdetét vette az útfelújítási munkálatok második szakasza.

Megkezdődött az útfelújítási munkálatok második szakasza Érsekújvárban
Fotó: Cséfalvay Á. András

Már lezárták a Cirill-Metód utca azon szakaszát, amely az M. R. Štefánik utca kereszteződésétől a T. G. Masaryk utca kereszteződéséig húzódik. Dél körül megkezdték az aszfaltburkolat felmarását. Ahol szükség lesz rá, helyreállítják a szegélyköveket, kicserélik a csatornafedeleket is.

A felújítási munkálatok miatt a buszpályaudvarra csak az Sznf utca felől lehet behajtani. Ideiglenesen megnyitják a személyautók előtt az épületek közötti aluljárót is, amelyen keresztül a buszpályaudvar és a T. G. Masaryk utca közötti panelházak, valamint az egészségközpont lesz megközelíthető. A Cirill-Metód utca június 20-ig marad lezárva.

Szerdán marják fel a városközpontban lévő körgyűrűnek a Várday utca és a Mihály bástya kereszteződésétől a Cseh bástya és a Komáromi utca kereszteződéséig húzódó szakaszát. Az útlezárás itt június 28-ig fog tartani.

Az útfelújítás második fázisában az Andódi utca két szakaszát, az Ernő bástyát, a Cirill-Metód utcát, a Folyami utca és a Janko Kráľ utca közötti szakaszt, a városi körgyűrű második szakaszát, a Petőfi utcát, a Björnson utca - Zserotin bástya - Vár utca szakaszt, valamint a Šoltés és a Vágóhíd utcát rekonstruálják. Az első szakaszban csaknem 38 000 négyzetméternyi útburkolatot újítottak fel. A második szakaszban 44 000 négyzetméter területű útfelületet állítanak helyre.


TASR