Megkezdődtek a Komáromi Egyetemi Napok

2019. április 10. - 07:55 | Kultúra

Április 8-án a Selye János Egyetem konferenciaközpontjában vette kezdetét a XV. Komáromi Egyetemi Napok programsorozata. 

Megkezdődtek a Komáromi Egyetemi Napok
Fotók: Selye János Egyetem

Juhász György rektor és Szabó Barnabás HÖK elnök nyitotta meg a rendezvényt, majd Bárdos Gyula a Csemadok országos elnöke tartott előadást a hetven éves szlovákiai magyar kulturális szervezetről.

Az ezt követő sajtóvitában Cs.Liszka Györgyi, Hideghéthy Andrea és Lovász Attila beszélgettek a szlovákiai sajtó helyzetéről. A program az Ércnél maradandóbb orvostörténeti kiállítás megnyitójával folytatódott. A kiállítást Disztl Antal, Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének I. tanácsosa nyitotta meg, aki elmondta, hogy a közel ötven orvos személyét és életművét bemutató kiállítással példaképeket kívánnak állítani a fiatalok elé.

Kiss László orvostörténész gondolatai olyan emberek életművével ismertették meg a hallgatóságot, akik nem csupán az orvostudomány, de a magyar tudományosság területén alkottak maradandót. Juhász György rektor kiemelte, hogy ezek az orvosok tudásukkal népszerűsítik mind a mai napig nemzetünket. Az ő sikerük, elismertségük fénye manapság is ránk vetül. A kiállítás a KEN ideje alatt folyamatosan várja a látogatókat.


(-)