Megküzdöttek a májusfával a csiliznyáradiak…

2018. április 29. - 13:25 | Régió

Parasztolimpia és majális zajlott a csilizközi községben, ahol mindenki megmutatta, hogy a nem hétköznapi „olimpia” versenyszámaiban mennyire járatos, illetve segédkezhetett a májusfa felállításában is. Ez utóbbi bizonyult a nehezebbnek. 

Megküzdöttek a májusfával a csiliznyáradiak…
A szerző felvételei - további fotókért kattints!

A Parasztolimpia ötlete a község magyarországi testvértelepüléséről, Tápióbicskéről származik, ahol már több alkalommal is szerveztek hasonló versenyeket. „A versenyszámok között szerepelt a vízhordás talicskában, létrában futás, szalmabála átugrása, traktortolás és a gumicsizma-hajítás. Idén öt csapata mérettette meg magát a versenyben” — meséli Katona Péter főszervező. A csapatok közül kettő Csiliznyáradról, kettő Bősről és egy Szapról érkezett.

„Szerintem nagyon jól sikerült, amennyire féltem tőle, annál nagyobb élmény volt számomra is. Az öt csapat két órán keresztül versengett egymással, ha többen lettek volna, párhuzamosan indítjuk a versenyszámokat” — mondja a főszervező, aki reméli, hogy a jövő évi Parasztolimpiára több csapat is érkezik.

A parasztolimpia díjkiosztója után, ahonnan az aranyérmet a bősiek vitték haza, az önkéntes tűzoltók elindultak a község határában már elkészített májusfáért. Amikor visszaértek, a lányok, asszonyok és a gyerekek feldíszítették a fát, majd következett annak felállítása, ami nem is volt olyan egyszerű feladat, mint azt gondolnánk. Közel negyed óra után azonban már állt is a 23 méter magas, délceg, szalagokkal ékesített fa, mely azért okozott némi izgalmat az összegyűlteknek (további részletek a videóban).

A rendezvényen a továbbiakban felléptek Varga Evelin, majd Zalatnay Sarolta énekesek. A majálist utcabál zárta.

(alsa)

Címkék: májusfa, Csiliznyárad