„Megmutatta az igazi arcát“ – Heger szerint Matovič sosem lesz a szövetségese, Vlčan cégének számláján pedig egyetlen euró sincs

2023. május 8. - 13:54 | Belföld

A Samuel Vlčan megbízott mezőgazdasági miniszter Reko Recycling nevű cégének nyújtott támogatást még nem fizették ki – erősítette meg hétfőn Eduard Heger leköszönő miniszterelnök és Ján Budaj környezetvédelmi miniszter.

„Megmutatta az igazi arcát“ – Heger szerint Matovič  sosem lesz a szövetségese, Vlčan cégének számláján pedig egyetlen euró sincs
Fotó: TASR - archív

A rendelkezésemre álló információ szerint jelen pillanatban egyetlen euró sincs a számláján” – jelentette ki Heger a szóba forgó cégről.

Ellenőrzéseket rendelt el annak megállapítására, hogy a támogatást a jogszabályoknak megfelelően ítélték-e oda a cégnek. Ha bebizonyosodik, hogy nem, a folyamatot leállítják – szögezte le.

A távozó miniszterelnök reagált az OĽaNO vezetője, Igor Matovič kijelentéseire is. Ő azt állítja, hogy anno Hegertől értesült Vlčan miniszteri posztra való kinevezéséről.

"Amikor Vlčant jelöltük, az OĽaNO elnökségének tagja voltam. Nem emlékszem pontosan, hogyan merült fel Vlčan neve. Csakúgy, mint minden szabványosan működő pártban, ha az elnök nem akar valakit miniszternek, mindig megvan a kompetenciája lépni”– emelte ki Heger, hozzátéve, igazán gyerekes most ezen veszekedni.

Megjegyezte, miniszterelnökként nem bújt ki a felelősség alól, ami a minisztereit illeti.

Arra kérdésre, hogy mit gondol korábbi szövetségese, Matovič nyilakozatairól, azt felelte, Matovič nem a szövetségese és nem is lesz az sosem. "Megmutatta az igazi arcát" – jegyezte meg.

Mint ismert, Samuel Vlčan azt követően ajánlotta fel lemondását a mezőgazdasági miniszteri pozícióról, miután szerdán kiderült, hogy egyik cége tavaly 1,4 millió eurós támogatást kapott a környezetvédelmi minisztériumtól. A Reko Recycling székhelye a komáromi járásbeli Izsán található.


(TASR/para)