Megnőtt az esélye egy kiadós esti felhőszakadásnak!

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet több figyelmeztetést is kiadott az esti órákra, ezek közül kettő is hatályban van a Dunaszerdahelyi járásra vonatkozóan.

Megnőtt az esélye egy kiadós esti felhőszakadásnak!
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

Mivel a meteorológusok szerint bármikor kialakulhatnak a térségben lokális intenzív zivatarok, felhőszakadás, ezért a hidrológiai figyelmeztetés fél nyolctól kilenc óráig van érvényben a Dunaszerdahelyi és a Vágsellyei járásban. Az elsőfokú figyelmeztetés azt jelenti, hogy felhőszakadás esetén kiléphetnek medrükből a folyók, patakok. Vágsellyét illetően ez a riasztás hét és nyolc óra között van érvényben.

Időközben, nyolc órakor ismét változott a helyzet, a hidrológiai figyelmeztetést narancssárgára fokozták a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban, valamint az Érsekújvári járás déli részén.

Számos járásra vonatkozóan azonban fokozta a viharriasztást az intézet. Jelen pillanatban Délnyugat- és Dél-Szlovákiában Komáromra, Érsekújvárra, Lévára, majd egészen Kassa-vidékig másodfokú, azaz narancsriasztás lépett érvénybe fél nyolckor. Ez azt jelenti, hogy megnőtt az esélye este kilenc óráig egy intenzív, 30-50 mm csapadékkal járó felhőszakadásnak, jégesőnek a járás területén elszórtan. Dunaszerdahelyen, Galántán, Vágsellyén és Nyitrán, továbbá Tőketerebesen is, illetve Észak-Szlovákia bizonyos részeiben elsőfokú a viharra vonatkozó figyelmeztetés.

(SHMU)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.