Megnőtt a koronavírus-fertőzés miatt kezelt páciensek száma Dunaszerdahelyen, és még inkább Galántán

2020. november 12. - 08:45 | Régió

A Covid-19 tünetei miatt kórházba került pácienseket egy erre a célra elkülönített osztályon kezelik mindegyik kórházban. Számuk szinte napról napra változik az állapotuktól függően.

Megnőtt a koronavírus-fertőzés miatt kezelt páciensek száma Dunaszerdahelyen, és még inkább Galántán
Illusztráció - Archív felvétel

November elejéhez képest kissé megnőtt a koronavírus-fertőzéssel kezelt páciensek száma a dunaszerdahelyi kórházban, összesen 27-en vannak, de egyikük állapota sem olyan súlyos, hogy mesterséges, gépi lélegeztetést igényelne - tudtuk meg Jana Fedákovától, a Svet zdravia szóvivőjétől. November elején a számuk 23 volt, közülük akkor 17 esetben igazolódott már be a koronavírus-fertőzés, a többiek teszteredményére még vártak.

Nagyobb mértékben növekedett ugyanakkor a galántai kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. Tíz nappal ezelőtt még csupán 5-en voltak, mostanra a számuk a szóvivő közlése szerint 14-re emelkedett, és egy páciens légzését géppel segítik. A páciensek számának meg háromszorozódásához azonban köze volt egy, a járástól független tényezőnek is.

Fedáková elárulta, hogy a galántai kórháztól segítséget kért az egészségügyi minisztérium is, ennek pedig eleget tettek. "November 8-án és 10-én összesen négy pácienst szállítottak Galántára a Čadcai járásból, pillanatnyilag a Covid-osztályon kezelik őket, egészségi állapotuk nem igényel mesterséges lélegeztetést" - fogalmazott.

(SzT)