Megnyílt a nyilvánosság előtt a pozsonyi kerülőút újabb szakasza, beleértve az Ártéri hidat is

2021. szeptember 26. - 15:30 | Régió

Megnyitották a nyilvánosság előtt a D4 -es autópálya 4,3 kilométer hosszú szakaszát, beleértve az Ártéri hidat.

Megnyílt a nyilvánosság előtt a pozsonyi kerülőút újabb szakasza, beleértve az Ártéri hidat is
Fotó: TASR/Pavol Zachar

Ezt követi majd az R7-es gyorsforgalmi út többi részének megnyitása, és a következő D4-es szakasz.

A D4R7-es elkerülőút kivitelezője szerint a D4/R7 projekt utolsó szakaszait fokozatosan nyitják majd meg, mert a fővárosi közlekedés megszervezése eléggé igényes folyamat.

Vasárnap megnyitották a D4 -es szakaszt a Pozsony - Ligetfalu (Petržalka) és Pozsony - Dél (Juh) kereszteződések között, amely magában foglalja az Ártéri hidat (Lužný most).

Fotó: TASR/Pavol Zachar

„Azonnal folytatjuk számos más munkálattal, amelyek majd az R7 -es gyorsforgalmi út fennmaradó részének megnyitásához vezetnek a Pozsony - Nivy és Pozsony - déli csomópontok, valamint a D4 -es Pozsony - Jarovce és Pozsony - Ligetfalu (Petržalka) szakasz között"

- jelentette ki a kivitelező.

A pozsonyi elkerülő utat köz-magán partnerség (PPP) formájában építették meg.

"59 kilométernyi új autópályát, 13,5 kereszteződést, 122 hídszerkezetet építettünk, köztük Szlovákia leghosszabb, több mint 3 kilométer hosszú csomópontját. Ez a legnagyobb PPP -projekt Szlovákiában, és jelenleg Közép -Európában is"

- mondta Tomáš Bežilla, a Zero Bypass Limited üzemeltetési igazgatója.

Sikeresnek minősítette a projektet Pozsony és Szlovákia lakói számára, amely segíti a várost, a régiót és az egész országot. Megköszönte a közlekedési minisztériumnak és minden részt vevő szervezetnek az együttműködést, a projekt tervezését és kivitelezését.

"Szeretnék türelmet kérni az autós közvéleménytől, mivel a többi megnyitása több szakaszból és néhány napból áll. Tudomásul kell vennünk, hogy öt autópálya -csomópontot nyitunk, amelyek közül három már megnyílt a forgalom előtt. Egyes helyeken még el kell terelni a forgalmat, ki kell egészíteni a közlekedési táblákat és az akadályokat "

- tette hozzá Bežilla.

TASR/para

Címkék: D4-R7