Megnyitják a járműforgalom előtt a Piac utcát Füleken

2020. május 29. - 11:48 | Régió

A Piac utca évtizedeken át adott helyet a rendszeres szabad ég alatti piaci árusításnak. Mindezidáig el volt zárva a járműforgalom elől. A fedett városi piaccsarnok felépítését követően eltűntek az utcából a fém árusító standok, és az utca kihasználatlan maradt. 

Megnyitják a járműforgalom előtt a Piac utcát Füleken
Fotó: a városi hivatal archívuma

Az önkormányzat új projektet dolgozott ki, melynek alapján a Piac utcát a jövőben egyirányúsítják a gépjárműforgalom céljaira.

„A napokban a vízszintes útburkolati jelzések előkészítésén dolgozunk, és kialakítottunk 9 ferde parkolóhelyet is”

– pontosította Agócs Attila polgármester, hozzátéve, hogy az utca vélhetőleg júniustól tölti majd be az új funkcióját.

„Bízunk benne, hogy a megnyitásával tehermentesítjük a városközpont közúti forgalmát, ugyanakkor jobban bevonjuk a város vérkeringésébe a vásárcsarnok környékét”

– fűzte hozzá a polgármester, azzal, hogy az utca forgalom előtti megnyitása és a parkolóhelyek kialakítása az első lépés a városháza előtti terület revitalizálásának tervezett projektjéhez.

„Jelenleg parkolóként szolgál, és nem kelt túl vonzó benyomást. Hosszabb időhorizonton belül szeretnénk revitalizálni, zöld növényzettel beborítani, és így egy új pihenő övezetet kialakítani rajta”

– egészítette ki.

Az új fedett vásárcsarnokot 2019 decemberében nyitották meg a városban. Több mint harminc helyi árusnak biztosítottak így megfelelő körülményeket ahhoz, hogy szerdánként és szombatonként eladásra kínálhassák a termékeiket. A piac területén állandó jellegű árusítóhelyek is működnek, és különféle kulturális és társadalmi rendezvényeket is szolgál.

(mkk)

Címkék: Fülek, Piac utca