Megnyitnak a középiskolák is hétfőtől a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban

2021. április 28. - 14:34 | Régió

A Covid-automata szerint rózsaszín besorolású járásokban hétfőtől megnyitnak az alapiskolák és a középiskolák is.

Megnyitnak a középiskolák is hétfőtől a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban
Fotó: Cséfalvay Á. András

Az eddigi öt rózsaszín besorolású járáshoz hétfőtől további négy csatlakozik, ami a Covid-automata alapján azt jelenti, hogy

a Dunaszerdahelyi, a Komáromi, a Skalicai és a Stropkovi járásban visszatérnek az iskolapadokba nemcsak az alapiskolás, hanem a középiskolás diákok is, valamint lehet csoportos foglalkozásokat tartani a művészeti alapiskolákban és a nyelviskolákban is.

A piros besorolású járásokban – amelyek közé tartozik hétfőtől a Galántai, a Lévai, a Szenci és a Vágsellyei járás is – nyitva lesznek az óvodák, az alapiskolák alsó és teljes felső tagozata, a nyolcéves gimnáziumok első négy osztálya, a speciális iskolák, az egészségügyi szakközépiskolák, a középiskolák végzős évfolyamai, a pedagógiai tanácsadó központok, és lehet egyéni foglalkozásokat tartani a művészeti alapiskolákban.

Hétfőtől már csak tíz bordó besorolású járás lesz Szlovákiában – köztük a Losonci –, ahol nyitva vannak az óvodák, az alapiskolák alsó tagozata, az alapiskolák 8. és 9. osztályai, a speciális iskolák, az egészségügyi szakközépiskolák, a középiskolák végzős évfolyamai, a pedagógiai tanácsadó központok és egyéni foglalkozás folyhat a művészeti alapiskolákban.

Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter felelősségteljes hozzáállásra kérte a szülőket és a pedagógusokat is.

„Ha mindannyian betartjuk a szabályokat és felelősségteljesen fogunk viselkedni a természetben, az üzletekben és a teraszokon is, a gyerekeink is biztonságban lesznek az iskolában” – fogalmazott.

Az iskolákban továbbra is a jelenlegi járványügyi intézkedések érvényesek.


(TASR/DenníkN/para)