Megnyitotta első üzletét Szlovákiában az ír Primark

2023. május 25. - 16:26 | Belföld

Tovább terjeszkedik a közép- és kelet-európai piacokon az ír Primark kiskereskedelmi lánc. Lengyelország, Románia, Csehország és Szlovénia után csütörtökön megnyitotta első szlovákiai üzletét az egyik pozsonyi bevásárlóközpontban.

A több mint 7,6 milliárd font (8,73 milliárd euró) éves forgalmat bonyolító lánc jövőre tervezi megnyitni magyarországi üzletét is - tájékoztatott csütörtökön a vállalat.

Az üzletlánc június végén nyitja meg második üzletét Romániában, Bukarestben, valamint további két üzletet Lengyelországban, Wroclawban és Łódźban. A magyarországi üzlet megnyitásával 13-ra emelkedik a közép- és kelet-európai üzletek száma. A vállalat úgy látja, ez a régió kulcsfontosságú a további növekedés szempontjából.

A Primark nemzetközi ruházati kiskereskedelmi vállalat több mint 70 ezer dolgozót foglalkoztat Európa 15 országában és az Egyesült Államokban.

A céget 1969-ben alapították Írországban, Penneys néven. A vállalat további terjeszkedést tervez a már meglevő, és új piacokon, célja, hogy 2026 végére 530 üzlete legyen.


(TASR)

Címkék: Primark