Megoldódni látszik a regionális buszközlekedés Pozsony megyében, megegyezett az Arriva és a Slovak Lines

2021. december 3. - 13:23 | Régió

Pozsony megye új regionális buszvállalata, az Arriva megállapodást kötött elődjével, a Slovak Lines-szal, amely alvállalkozóként segíti majd a járatok biztosítását. Erről Juraj Droba, Pozsony Megye Önkormányzatának elnöke számolt be a közösségi oldalán, aki szerint rövid időn belül megoldódik a járatkiesésekkel adódott helyzet a megyében.

Megoldódni látszik a regionális buszközlekedés Pozsony megyében, megegyezett az Arriva és a Slovak Lines
Fotó: TASR

„Az Arriva továbbra is a szolgáltatást nyújtó közlekedési vállalat marad a megyében. A Slovak Lines alvállalkozóként fogja kitölteni az egyes járatokat” – jegyezte meg Droba, majd hozzátette: a vállalatok múlt hét óta tárgyaltak, a járatkiesések miatt pedig az elmúlt hetek stresszesek voltak.

Droba keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Arriva nem ura a helyzetnek, ezért három forgatókönyvet helyezett kilátásba. Az első, hogy a vállalat tárgyalni fog a lehetséges alvállalkozókkal, a második, hogy a jelenlegi tempóban folytatódik a buszsofőrök toborzása, ami további heteket vehet igénybe, a harmadik pedig, hogy felmondják a szerződést az Arrivával.

A megye vezetősége az első utat látta a legjárhatóbbnak, Droba pedig feltételezte, hogy ha a vállalatoknak sikerül megegyezniük, az szinte azonnal megoldja a problémát. Az Arriva november közepe óta biztosítja a regionális buszközlekedést a megyében, de elejétől fogva hiányban volt a sofőrökkel, ez pedig a járatok kiesésében mutatkozott meg. A megyei önkormányzat ezért a vállalatot megbünteti, ami minden nappal több és több lesz, amíg a járatok biztosítása el nem éri a 90 százalékot.


TASR/para