Megölték az al-Shabaab terrorszervezet két feltételezett tagját

2020. március 8. - 10:51 | Külföld

Kenyában a hatóságok végeztek az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet két feltételezett tagjával - közölte a rendőrség szombaton.

A beszámoló szerint az összecsapás Garissa megyében történt, nem messze a szomáliai határtól. A rendőrségi tájékoztatóból kiderült: a hatóságok arról értesültek, hogy fegyveresek túszokat ejtettek, és váltságdíjat követeltek a megye egyik részén. A helyszínre kivonuló rendőrségi osztag összetűzésbe került a fegyveresekkel. Az összecsapásban megölték a két terroristát, akiknél nagy mennyiségű lőszer és lőfegyver volt.

Kenyában magas szintű készültség volt érvényben a biztonsági erőknél, miután olyan értesüléseket kaptak, hogy az al-Shabaab terrorszervezet egy meg nem határozott helyszínen támadásra készül. A rendőrség megerősítette a jelentősebb intézmények védelmét.

A szomáliai dzsihadista szervezet rendszeresen hajt végre támadásokat Kenyában megtorlásul amiatt, hogy Kenya 2011-ben katonákat küldött Szomáliába a közös határ menti támadások és emberrablások miatt.

A terrorszervezet az év eleje óta fokozta támadásait Kenyában. Januárban négy iskolás gyerek halt meg a szomáliai dzsihadisták és garissai rendőrök közötti tűzpárbajban. A támadók egy távközlési tornyot is célba vettek támadásukban.

MTI

Címkék: Kenya, al-Shabaab, terror