Megöltek egy német turistát a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park közelében

2022. október 4. - 21:51 | Külföld

Megöltek egy német turistát egy rablási kísérlet során a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park közelében - közölte kedden a helyi rendőrség.

Megöltek egy német turistát a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park közelében
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

Az eset hétfőn délután a Kruger Nemzeti Park tőszomszédságában történt. A férfi három másik német turista társaságában éppen a szállására tartott, amikor autójukat a három fegyveres tartóztatta fel a rezervátum előtt. Amikor a turisták a felszólítás ellenére sem voltak hajlandók elhagyni járművet és lezárták az ajtókat, a fegyveresek egyike tüzet nyitott a sofőrre. Az autó még száz métert gurult hátramenetbe, és csak egy falnak hajtva állt meg. A sofőr még a helyszínen életét vesztette, a rablók pedig zsákmány nélkül menekültek el.

Lindiwe Sisuslu dél-afrikai turisztikai miniszter elítélte a támadást, és felszólította a bűnüldözési hatóságokat, hogy "minden követ mozgassanak meg az elkövetők kézre kerítése érdekében". Megjegyezte, hogy az ilyen bűncselekmények ártanak az ország turizmusának.

A Kruger Lowveld kereskedelmi és turisztikai kamara 50 ezer rand nyomravezetői díjat tűzött ki.

A Kruger Nemzeti Park Dél-Afrika egyik legnevesebb turistalátványossága, a kontinens legnagyobb rezervátumai közé tartozik. Hatalmas területén az elefántokon kívül oroszlánok, orrszarvúak, leopárdok és bölények is élnek.

(MTI)