Megőrizték veretlenségüket, sikert sikerre halmoztak 2021-ben a Johancsik Patrik edző vezette bősiek

2021. december 8. - 11:53 | Sport

Párját ritkító sikerekben bővelkedő évet zár idén a centenáriumához közeledő bősi futballklub. A Johancsik Patrik edző vezette bősiek a koronavírus-járvány miatt csonkára sikeredett 2020/2021-es bajnoki évad végén a Nyugat-szlovákiai V. liga Déli csoportjában elsőséggel, feljutással, november közepén a Nyugat-szlovákiai IV. liga Délkeleti csoportjában őszi elsőséggel, parádés veretlenségi sorozattal kerültek a figyelem fókuszába.

Megőrizték veretlenségüket, sikert sikerre halmoztak 2021-ben a Johancsik Patrik edző vezette bősiek
Fotók: Őry Tibor illusztrációs felvétele / Facebook

A sikerlistát fényezi az a tény is, hogy a Duna-parti város reprezentánsai a 2021-es esztendőben zsinórban huszonhárom (!) bajnoki összecsapáson, nem találtak legyőzőre. Legutóbb Nádszegen, ez még 2020. október 20-án történt, húzták a rövidet. A többi párharcot megnyerték, vagy pontosztozkodás került a jegyzőkönyvbe. A nádszegi kisiklást követően 20 győzelem és 3 döntetlen került a bősi focikrónikába.

Mi áll a sikerek hátterében? „Elsősorban a temérdek munka. Tavasszal, a koronavírus-járvány idején is sokat edzettünk. A fiúk betartották az individuális edzéstervet. Amikor elkezdhettük a kollektív gyakorlásokat, volt mire alapoznom. Remek kollektíva kovácsolódott össze Bősön. Nagyon jó a kémia az öltözőben, példás a csapatszellem. Erőnlétünk a kívánt szinten mozog, ugyancsak sikerült taktikailag is úgy felkészíteni a gárdát, hogy rendre az ellenfelek fölé kerekedtünk. Erős a cserepadunk, bárkit bármikor egyenértékű csapattárssal helyettesíthetek.

Játékosaim már magukévá tették taktikai elképzeléseimet, elvárásaimat. Ami engem illet, a labdabirtoklásra helyezem a legnagyobb hangsúlyt. Labdavesztés után azonnal letámadjuk az ellenfelet, hogy ismét mi kezdeményezhessünk. A formációk a posztok ellenére mindenki támad, mindenki védekezik. Mindez állandó mozgásban, futás közben történik. Ennek köszönhetően a tizenhat fős mezőnyben mi lőttük a legtöbb találatot (49), mi kaptuk a legkevesebb gólt (4). Az őszi idényben vendéglátóként és vendégként mi szereztük a legtöbb pontot. A statisztika önmagáért beszél. Személy szerint fontosnak tartom, hogy érzékelem védenceim fejlődését, focitudásuk kibontakozását” – ecsetelte az együttes erényeit a kék-fehérek sikerkovácsa, aki nyomatékosította, hogy a vezetőség mindent megtesz a sikeres szereplés érdekében.

„Játékunk, eredményességünk a bősi futballhíveket mágnesként vonzotta a Parkerdei stadionba. Szurkolóink buzdítására otthon és idegenben egyaránt számíthattunk. Köszönettel tartozunk tisztségviselőinknek, drukkereinknek” –zárta évértékelőjét Johancsik Patrik.


ái

Címkék: Bős, régiófoci