Megpróbál megoldást találni a kórházi beteglátogatásokra a minisztérium

2021. május 12. - 07:23 | Belföld

A egészségügyi minisztérium megérti, hogy az emberek szeretnék meglátogatni kórházban fekvő hozzátartozóikat. Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője a TASR hírügynökséget úgy tájékoztatta, megpróbálnak kompromisszumos megoldást találni. Emlékeztetett azonban, hogy továbbra is óvatosnak kell lenni.

Megpróbál megoldást találni a kórházi beteglátogatásokra a minisztérium
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

„A kórházban fekvő betegek immunrendszere általában legyengült, ezért a hatályos intézkedéseket az ő egészségük és életük védelmében hozták. Megpróbálunk kompromisszumos megoldást találni" - tájékoztatott.

Hangsúlyozta, az egészségügyi minisztérium minden olyan életet sajnál, amelyet nem lehet megmenteni. Emlékeztetett arra, hogy a tárca és az egészségügyi dolgozók is mindent megtesznek, hogy meggyógyulhasson mindenki, aki az egészségéért küzd.

Eliášová hozzátette, a koronavírus-járvány idején a kórházi látogatásokkal kapcsolatos szabályokat az akkori járványügyi helyzet alapján hozták meg, és a járványhelyzet javulásával párhuzamosan enyhülnek az intézkedések a kórházakban is.

Mária Patakyová ombudsman úgy fogalmazott, érzékenyen érinti a kórházi beteglátogatások körül kialakult helyzet, ezért Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszterhez fordult, hogy adjon kivételeket a látogatási tilalom alól, valamint tegye lehetővé, hogy a hozzátartozók elbúcsúzhassanak a betegségük végső stádiumában lévő hozzátartozóiktól.


TASR