Megrendezik az MTV Video Music Awards gáláját New Yorkban

2020. június 30. - 10:54 | Kultúra

Megrendezik augusztus végén az MTV Video Music Awards (VMA) gáláját New Yorkban - jelentették be hétfőn a szervezők.

Megrendezik az MTV Video Music Awards gáláját New Yorkban
-illusztráció- (Fotó: AP)

Az MTV videós zenei díjátadója lesz az első nagy, zárt térbe meghirdetett rendezvény, amelyet a koronavírus-járvány miatti korlátozások elrendelése óta engedélyeznek a metropoliszban. A szervezők és Andrew Cuomo New York-i kormányzó is elmondták, hogy a ceremónia megrendezésénél szigorú egészségbiztonsági szabályokat vesznek figyelembe. A járványhelyzettől függően korlátozott számú közönséget engednek csak be a gála színhelyére, a 19 ezer férőhelyes brooklyni Barclays Centerbe, de ha kell, közönség nélkül tartják meg a rendezvényt.

Az augusztus 30-ra kitűzött zenei díjátadó gálát a tervek szerint számos fellépővel szervezik meg. A hagyományosan sok sztárral és nagy közönség előtt zajló díjátadók március közepe óta a járvány miatt a virtuális térbe költöztek, előre felvett vagy online közvetített fellépések tarkították műsorukat.

A zenetévé közleménye szerint a díjátadó néhány meghívott előadója New York jellegzetes helyszíneiről jelentkezik majd be fellépésével. A műsorban szereplő művészek nevét később jelentik majd be.

Az Egyesült Államokban New York volt az egyik legnagyobb gócpontja a koronavírus-járványnak, a fertőzések számának csökkenésével a város most négy lépcsőben kezdte el lazítani a szigorú járványügyi korlátozásokat.

(MTI)