Megrendítette a hazai politikusokat Hrnko családjának halálhíre

Több hazai politikus nyilvánította ki részvétét az SNS politikusának Anton Hrnkónak, aki vasárnap elvesztette feleségét, lányát és fiát – mindhárman az Etiópiában lezuhant utasszállítón voltak.

Megrendítette a hazai politikusokat Hrnko családjának halálhíre
Fotó: TASR/AP

„Talán nem lehet szavakkal leírni azt a szenvedést, amelyen a család megy keresztül, amikor váratlanul elveszít egy számára közeli személyt. Annál nagyobb fájdalmat él át az az ember, akinek ilyen hirtelen és tragikusan meghal a felesége és két gyermeke. Őszinte részvétem, Hrnko úr és az egész családjának” – írta Andrej Kiska államfő.

„Ezekben a pillanatokban nehéz szavakat találni, őszinte részvétem” – írta Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke a közösségi oldalán.

„Senki nem tudja elképzelni, min mész keresztül, és ezt sajnos nem csillapítja semmilyen szó” – olvasható Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter Facebook-oldalán.

„Őszinte és mély részvétem fejezem ki az etiópiai repülőgép-katasztrófa áldozatai családjának, személyesen Anton Hrnko kollégámnak, aki a borzalmas szerencsétlenség során elvesztette a legértékesebbet, a legközelebbi hozzátartozóit. Ez egy olyan borzalmas hír, amit elhinni is nehéz volt” – reagált Peter Žiga (Smer-SD) gazdasági miniszter.

„Mélyen megrázott a lezuhant etiópiai repülőgépről szóló információ, főleg, hogy a fedélzetén voltak szlovákiai utasok is” – írta a Smer elnöke, Robert Fico.

Őszinte részvétét fejezte ki Bugár Béla, a Híd elnöke is: „Szörnyű tragédia történt a reggeli órákban. Egy repülőgép-baleset során elhunyt Anton Hrnko parlamenti kollégám felesége, lánya és fia. Ezúton is szeretném kifejezni őszinte részvétem. Anton, sok erőt és kitartást kívánok ebben az elképzelhetetlenül nehéz helyzetben” – írta.

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő párizsban értesült a szomorú hírről. Mint fogalmazott, mély szomorúsággal töltötte el, hogy négy szlovák állampolgár is volt a lezuhant repülőgép fedélzetén. Őszinte részvétét fejezte ki, és egyúttal bizotsította a hozzátartozókat, hogy szükség esetén a kormány a rendelkezésükre bocsátja a kormánygépet.

Az ellenzéki politikusok is részvétüket fejezték ki. „Vannak pillanatok, amikor félre kell tennünk a politikát annak ellenére is, hogy a folyó másik oldalán állunk” – írta Igor Matovič, az OĽaNO elnöke.

Mint ismert, röviddel felszállás után lezuhant vasárnap az etiópiai légitársaság egyik utasszállító gépe Addisz-Abeba közelében A fedélzeten tartózkodó 157 ember közül senki nem élte túl a katasztrófát. A gépen volt Anton Hrnko, az SNS politikusának felesége, lánya és fia is.


(TASR/para)