Mégsem akarják megvenni a szexuális zaklatással vádolt Weinstein cégét

Kihátráltak a befektetők a Weinstein Co. tervezett megvásárlásából, mivel kiderült, hogy a produkciós cég az eddig ismerteken kívül több tízmillió dolláros adósságot halmozott fel.

A Maria Contreras-Sweet és Ron Burkle vezette befektetőcsoport közleményben hozta nyilvánosságra, hogy olyan információ birtokába jutottak, amely lehetetlenné tette a vásárlást.

Az információ tartalmát nem osztották meg, de a tervezett tranzakcióhoz közel álló források szerint a vásárlók megtudták, hogy a 225 millió dolláros adósságon felül, amelyet átvállaltak volna, a Weinstein-cég a dokumentumok alapján további 64 millió dolláros tartozást is felhalmozott.

A Weinstein Co. a társalapító Harvey Weinstein szexbotránya miatt a tönk szélére sodródott, a cég eladásával a bankcsődöt próbálták elkerülni.

A Weinstein Co. kedden csalódottságát fejezte ki közleményében a befektetők döntése miatt. Úgy értékelték, hogy a befektetők csak kifogást kerestek, amellyel kibújhattak a megállapodás alól.

A vevők 220 millió dollárt fizettek volna a Weinstein Co. vagyonának zöméért és átvállalták volna 225 millió dolláros adósságát. Az új vállalat 90 millió dolláros alapot hozott volna létre Harvey Weinstein áldozatainak kártalanítására.

Contreras-Sweet egy nők által vezetett vállalatot akart létrehozni, amelynek igazgatótanácsában is zömmel nők ültek volna.

(MTI)