Mégsem bukna akkorát a Smer? A magyar pártok sorrendje változik, de ez kevés a sikerükhöz

2020. február 14. - 10:24 | Belföld

Itt egy újabb közvélemény-kutatási eredmény, amelyik kegyesebb a Smerhez és az SNS-hez is, és amelyik szerint az MKÖ megelőzte a Híd pártot, de mandátumhoz így sem jutna egyik magyar párt sem.  

Mégsem bukna akkorát a Smer? A magyar pártok sorrendje változik, de ez kevés a sikerükhöz
Illusztráció (tasr)

Az MVK ügynökség szerint ha a választásokat február első felében rendeznék, a Smer 21,6 százalékos eredménnyel végezne az első helyen. Ahogy a Focus is, ez a kutatás is úgy látja, a második az OĽaNO, amelyikre a választók 12,3 százaléka szavazott volna. A harmadik helyre Marian Kotleba tömörülése számíthatna 11,5 százalékos népszerűséggel.

Negyedik legerősebb politikai szervezet a PS-Spolu koalíciója, amelyik 8% -os eredményt mutathat fel. 7,1% -os támogatottságot tud a háta mögött az Andrej Kiska vezette Za ľudí, ezzel az ötödikhelyen zárt. Hatodik lett Boris Kollár mozgalom, a Sme rodina, amelyikre 6,6 százaléknyi szavazó bólintana rá, alig megelőzve a 6,5%-os KDH-t. Az MVK - a Focusszal ellentétben - úgy látja, a kormánypárti SNS bejutna a törvényhozásba, 5,3 százalékos népszerűségi mutatójával. Az utolsó parlamenti párt a SaS lenne, amely a szavazatok 5,1 százalékát kapná.

Az MKÖ 4,5 százalékkal, a Dobrá voľba 4,3 százalékkal és a Híd 3,3 százalékos eredménnyel a parlamenten kívül maradna. Az ügynökség- amelyik a legutóbb is úgy mérte, hogy az Összefogás megelőzné Bugár Béláékat - úgy látja, a szavazók részvételi aránya elérné az 57,4 százalékot.

TASR