Mégsem lesz felújítva a dunaszerdahelyi VMK moziterme, de talán jut klímára a színházban

2018. szeptember 19. - 08:46 | Régió

Elfogadta a városi önkormányzat az idei költségvetés negyedik módosítását, a változtatások következtében mintegy 800 ezer euróval csökken a háztartás.

Mégsem lesz felújítva a dunaszerdahelyi VMK moziterme, de talán jut klímára a színházban
Fotók: Cséfalvay Á. András

A negyedik módosítás után az eddigi 28,753 millióról 27,968 millió euróra csökken a költségvetés bevételi és 27,937 millióra a kiadási oldala – erről Pápay Zoltán, a városháza pénzügyi főosztályának vezetője számolt be az önkormányzat keddi ülésén.

A csökkenés okai elsősorban bizonyos idénre tervezett beruházások átemelése a jövő évre, vagy ki-tudja-mikorra. Az átcsoportosítások közül a legnagyobb tétel az Üzleti és Információs Központ, ismertebb nevén a Perfects épülete átépítésének második szakasza, melynek költségvetése 612 ezer euró, továbbá a Komenský utcai óvoda felújítása, ami 556 ezer euróba kerülne. Pápay szerint ezek terén idén már nem valósulhat meg sikeres pályázat.

Hájos Zoltán

Elodázza a város a Csaplár Benedek VMK mozitermének modernizálását is, melyre korábban közel 320 ezer eurót irányoztak elő. Hájos Zoltán ezt azzal magyarázza, hogy a modernizálás teljes költsége hozzávetőlegesen 950 ezer euróra rúgna, és nem látja értelmét, hogy a munkák harmadát végezzék el. Ez utóbbi összeg egy részét viszont átcsoportosítják a VMK színházterme légtechnikájának felújítására, erre a célra 280 ezer euró megy majd el.

Ismét visszajön a képbe az Észak II-es lakótelep revitalizálása, vagyis parkosítása, amivel kapcsolatban júniusban még úgy tűnt, nem jut rá pénz. Akkor ugyanis a város pályázata sikertelen volt.

Pápay Zoltán

Bekerült a költségvetésbe a Gastro DS számára megvásárolt elektromos gépkocsi (26 ezer €), 13 ezer euróval nőttek a város területfejlesztési terve módosításának költségei (43 ezer €), emellett 65 ezer euróba kerül a sokat vitatott világháborús emlékmű felállítása, 13 ezerbe pedig a kóbor kutyák számára létrehozandó karanténállomás, és 70-ről 95 ezerre módosult az ollétejedi kultúrházra fordítandó összeg.

A költségvetés bevételi oldalán 120 ezerrel nő az állam által visszatérített jövedelemadó mennyisége, 40 ezer euróval (75 ezerre) pedig a közterület-használati illetékből származó bevétel.

Ugyancsak bekerült a költségvetésbe a Lőrincz Gyula utcai 2134-es panelház eladásából befolyó 140 ezer eurós összeg.

(SzT)