Mégsem lesz Fury-Joshua ökölvívócsata

2022. szeptember 26. - 21:57 | Sport

A két héttel ezelőtti hírekkel ellentétben várhatóan mégsem csap össze egymással a két nehézsúlyú brit ökölvívó, Tyson Fury és Anthony Joshua.

Mégsem lesz Fury-Joshua ökölvívócsata
Anthony Joshua (balra) és Tyson Fury (Fotó: YouTube - Screenshot)

A WBC-nél világbajnok Fury közösségi oldalán számolt be arról, hogy honfitársa a megadott hétfői határidőig nem írta alá a december 3-ra kitűzött találkozóra vonatkozó szerződést, emiatt pedig meghiúsul a "Britannia csatájaként" emlegetett összecsapás.

"Ennyi volt, lejárt a határidő, Joshua hivatalosan elfelejtheti a meccset"

- írta az Instagramon Fury, aki korábban a WBA, az IBF, a WBO és az IBO szervezetek világbajnoka volt, de címét elvette tőle, majd a múlt hónapban Szaúd-Arábiában rendezett visszavágón is legyőzte őt az ukrán Olekszandr Uszik.

Szeptember közepén arról szóltak a beszámolók, hogy Joshua minden feltételét elfogadta Furynak.

Utóbbi tavalyi sikeres címvédése után azt mondta, hogy visszavonul, ebben a hónapban azonban jelezte, van az a pénz, amennyiért ismét ringbe száll, s kihívta Joshuát a brit profi ökölvívás legnagyobb csatájaként hirdetett mérkőzésre.

A 34 éves, veretlen Fury profi mérlege egy döntetlen mellett 32 győzelem, a 32 éves Joshua 24 nyertes meccs mellett háromszor kapott ki. A meccs helyett inkább játszon egyet, itt: online casino Slovensko.

(MTI)