Mégsem szívroham okozta Carrie Fisher halálát?

Megrázta a világot december végén, amikor 60 évesen váratlanul életét vesztette Carrie Fisher. A színésznőről kevesen sejtették, hogy nincs jó egészségi állapotban - írja a 24.hu.

Januárban még az szerepelt a halotti bizonyítványában, hogy szívroham okozta a halálát, de az illetékes Los Angeles-i halottkém szerint nem ez volt a halál oka.

Közleményében a halottkém azt írja, Fisher elhunyta az alvási apnoéja számlájára írható, ami dióhéjban azt jelenti, hogy alvás közben olykor leáll a légzése a betegnek. Ez súlyos szövődményekhez vezethet, a kellemetlen horkolás és a kialvatlanság még csak az enyhébb tünetek közé tartozik. A jelentés nem zárta ki teljesen a szívproblémákat és a gyógyszerhasználatot sem, ezeket csak további faktorokként említi. A halál okát végső soron meghatározhatatlannak írta le. Fisher lánya, Lourd a jelentés közzététele után ezt mondta a People magazinnak:

Anyukám gyógyszerfüggőséggel és mentális betegséggel küzdött egész életében. Végül belehalt ebbe. Céltudatosan nyitott volt a munkájában az e kórokat övező társadalmi stigmákra.

Fisher épp egy könyvét promotálta egy amerikai körúton, amikor tavaly december 23-án egy repülőúton rosszul lett. Eszméletét már nem nyerte vissza, majd négy nappal később elhunyt. Másnap édesanyja, Debbie Reynolds is meghalt.

24.hu