Mégsem szüntetik be a nyugdíjasok ingyenes vonatozását

2020. április 27. - 18:07 | Belföld

A nyugdíjasok ingyenes vonatozásának felfüggesztését elhalasztják. Ezt a közösségi hálón hétfőn közzétett videóban jelentette be Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke. Egyben felszólította az időseket, hogy csak végszükség esetén szálljanak vonatra.

Mégsem szüntetik be a nyugdíjasok ingyenes vonatozását
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

„A vasúttársaság által közzétett legutóbbi adatok szerint naponta mintegy 6500 nyugdíjas él ezzel a kedvezménnyel” – figyelmeztetett Kollár. Hozzátette: ha ez a szám csökkenni fog, nem fogják ideiglenesen sem beszüntetni az ingyenes vonatozást.

Kollár elmondta: a válságstáb utasította Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési minisztert, hogy terjessze a kormány elé az ingyenes vonatozás ideiglenes visszavonásáról szóló határozatot, amely az eredeti terv szerint már kedden (április 28.) hatályba lépett volna. A házelnök azonnal kapcsolatba lépett a miniszterelnökkel, és arra kérte, hogy egy hetet még várjanak a rendelkezéssel. Matovič beleegyezett.

Doležal hétfőn kijelentette: sok nyugdíjas a jelenlegi helyzetben is szabadidős tevékenységek céljából él az ingyenes vonatozás lehetőségével. Hozzáfűzte: a kedvezmény ideiglenes megvonásával őket akarják védeni.


TASR