Megszállta a kormányhivatalt a NAKA!

2020. június 9. - 15:27 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség kedden délelőtt a Hálózati és Elektronikus Szolgáltatások Nemzeti Ügynökségének (NASES) irodáihoz vonult ki.

Megszállta a kormányhivatalt a NAKA!
Fotó: TASR-illusztráció

A hírt megerősítette Michal Slivka rendőrszóvivő is, azonban a folyamatban lévő vizsgálati műveletek érdekeire hivatkozva a hatóság egyelőre nem nyújt bővebb tájékoztatást az üggyel kapcsolatban.

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes az Aktuality.sk-nak így nyilatkozott a történések kapcsán:

"A kormányhivatalban és a miniszterelnöki-helyettesi hivatalban történt rendőrségi akció azzal kapcsolatos, hogy a gyanú szerint a kormányhivatal előző vezetésének döntései veszélybe sodorták az állambiztonságot és az ország stratégiai érdekeit. Bízom abban, hogy a rendőrség kivizsgálja az ügyet, és amennyiben az elkövetők bűnössége beigazolódik, megkapják büntetésüket."

A NASES működteti az ellentmondásos megítélésű, egyes vélekedések szerint túlárazott és felhasználói szempontból bonyolult Slovensko.sk állami portált is. A Živé.sk épp a napokban írt arról, hogy a portál szerverei már 10 évesek, egy részük nemrég kiégett, és már az üzenetek továbbítása is nagy kihívást jelent az állami géppark számára.

(parameter/TASR)