Megszámoltuk, Kotlebának mennyi hajszála áll égnek

2017. március 22. - 22:30 | Belföld

Marian Kotlebának nincs hajbeültetése. Ez az evidencia tárul a megfigyelő elé, aki a parlament balkonáról kémleli az üléstermi helyzetet. 

Megszámoltuk, Kotlebának mennyi hajszála áll égnek
Fotó: Paraméter

Onnét nézve azonban kiderül az is, itt nagy félreértés történt, a szélsőjobboldali pártvezért egyáltalán nem köti semmi a titkos náci kódként ismert 1488-as számhoz.

Az elnök úr és pereputtya más miatt ragaszkodik pont ehhez a mennyiséghez. Igaz, kissé görcsösen. Ettől még röhej, hogy a sajtóban pár napja is arról cikkeztek rosszmájúan, hogy mi történt egy kotlebás jótékonysági eseményen. A kákán is csomót kereső firkászok szerint ezen a rendezvényen a vezér azért ajándékozta meg az egyik rászorulót látványosan pont 1488 eurónyi összeggel, mert az egy kikacsintás lenne a Hitler előtt tisztelgő fehér felsőbbrendűség jele felé.

Csacska beszéd. Tény, hogy ez a szám éppenséggel ezt is szimbolizálja, de hogy jön ez ide?! Ez csak véletlen egybeesés, amolyan laza koincidencia. Az igazi ok, ami miatt Kotlebáék ezzel az 1488-al dobálóznak az az, hogy a miszlovákiánkosok vezérkultuszt éltető hevületükben szentként tisztelik a vezér magas homlokát körbeölelő hajkoronáját. És annak minden alkotóelemét. Mind az 1488 hajhagymát.

(sárp)