Megszegte a kijárási tilalmat és részegen rátámadott egy rendőrre Peter Sagan

2021. november 22. - 13:09 | Sport

Részegen megszegte a kijárási tilalmat Monacóban és megtámadott egy rendőrt Peter Sagan szlovák kerékpáros – számolt be róla a SME egy franciaországi lapra hivatkozva.

Megszegte a kijárási tilalmat és részegen rátámadott egy rendőrre Peter Sagan
Fotó: TASR

Az eset még április 25-én történt, nem sokkal éjfél után. A rendőrök megállítottak egy autót, amiben a Sagan testvérek utaztak, a volán mögött az idősebb Juraj ült.

A rendőrök felszólították őket, hogy szálljanak ki, mire Peter pánikba esett és nem reagált az utasításra. Amikor a rendőrök megpróbálták őt kirángatni, a kerékpáros ellenkezett és egyikükre rátámadott. A francia lap szerint Peter úgy viselkedett, mint egy bolond. Az eset során a rendőr megsérült a karján.

Mint kiderült, az eset idején a kerékpáros részeg volt, később pedig azzal magyarázta tettét, hogy attól félt, erőszakkal akarják neki beadni a koronavírus elleni oltást. Mindez két hónappal azután történt, hogy Peter leküzdötte a koronavírust, az orvosok javaslatára pedig elhalasztotta a vakcinázást. Az egészségügyisek tanácsa szerint, aki átesett a fertőzésen, az leghamarabb hat hónap elteltével oltathatja be magát.

Peter Sagan a rendőrségen végezte, állítása szerint semmire sem emlékszik a történtekből. Tettét megbánta és kifizette az 5100 eurós bírságot – 100 euró a kijárási tilalom megszegéséért és 5000 euró a rendőr elleni támadásért.


(SME)