Megszólalt az alakuló ülésen parádézó polgármester: „Nem vagyok egy diktátor“

2019. január 12. - 09:43 | Régió

A minap beszámoltunk Fekišovce község (Sabinovi járás) polgármesterének ámokfutásáról, aki a 2018-as helyhatósági választásokat követő alakuló ülésen hallatott magáról. Az ülésről készült videó megjelenését követően most megszólalt Miloslava Fedorová polgármester asszony.

A polgármester asszony szavai szerint a videón látható viselkedése egyáltalán nem tükrözi a valódi énjét. „A korábbi képviselőkkel tartott ülések mind nyugodt hangulatban zajlottak. Sosem támadtuk egymást. Tizenkét éve vagyok polgármester, ez idő alatt pedig sosem volt rossz testületünk“ – magyarázta Fedorová a TV JOJ-nak.

Az ülésről készült felvétel arról tanúskodik, hogy a polgármester asszony könyörtelenül viselkedett a képviselőkkel, akikkel még a himnuszt is elénekeltette. Arra a kérdésre, hogy erre miért volt szükség, Fedorová ennyit válaszolt:

„Nem feltételeztem, hogy ők sem tudnak énekelni. Nem kellett énekelniük, a himnusz nem kötelező, semmilyen büntetés nem jár érte, ha nem lett volna.“

A polgármester asszony tisztában van vele, hogy nem megfelelően viselkedett az ülésen. Állítása szerint viselkedését főként a választások előtt a személye ellen irányuló támadások és mocskolódások befolyásolták. Emellett a felvételt készítő operatőr jelenléte is kihozta a sodrából:

„Nem vagyok rá megszokva, hogy a média előtt nyilatkozzak, temperamentumos természetű vagyok. A falhoz lettem szorítva.“

Miloslava Fedorová elmondása szerint elnézést akart kérni viselkedéséért a képviselőktől, ezért meghívta őket egy újévi találkozóra. Erre azonban senki sem ment el – mindenki munkahelyi kötelezettségekre hivatkozott.

„Senkit sem akartam sem támadni, sem megalázni. Lehet, hogy az egész így jött le, de nem vagyok egy diktátor. Nem vagyok rá hajlamos, hogy valakit átverjek. Ezt megkérdezhetik azoktól is, akik engem ismernek. Mindig segítettem azoknak, akiknek szükségük volt valamire“

– tette hozzá Fedorová.

noviny.sk/para