Megszólalt az egyik szemtanú, aki mellett alig több mint egy méterrel repült el az emberek közé hajtó autó

2022. október 3. - 15:04 | Régió

Egy egyetemista számolt be a vasárnap este történt tragikus balesetről, aki maga is a buszmegállóban volt.

Megszólalt az egyik szemtanú, aki mellett alig több mint egy méterrel repült el az emberek közé hajtó autó
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A zsurnalisztika szakon tanuló ötödéves Tomáš a Pluskának elmondta, leszállt a buszról a Zoch utcai megállónál, majd az információs táblához lépett, hogy megnézze, mikor érkezik a következő járat.

„Megközelítőleg 5-10 másodperccel ezután hatalmas csattanást hallottam. Megfordultam, és egy autót láttam, ami hatalmas sebességgel hajtott azok közé az emberek közé, akik egy pillanattal korábban még velem együtt szálltak ki a buszból” – emlékezett vissza, hozzátéve, az autó megközelítőleg másfél méterre tőle repült el, a kerekei szikráztak, majd a közeli parkban eltűnt.

„Szörnyű volt a látvány, ahogy az emberek teste szó szerint a levegőbe repül” – tette hozzá.

Az egyetemista azonnal hívta a 112-es segélyhívót. A jelenlévők közül többen sokkot kaptak, mások segíteni próbáltak. A mentőszolgálat öt percen belül a helyszínen volt.

„A testeket nem mozdítottuk el, csak az állapotukat ellenőriztük. Szörnyű volt, egy lábat láttam, ami valószínűleg az ütközés következtében szakadt le” – mondta.

A fiatal szerint nemcsak diákok, hanem idősebbek is voltak az áldozatok közt.

Vasárnap este 22.15-kor egy személykocsi belerohant a Zoch utcai buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük három személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba. Hétfőn délelőtt az ötödik áldozat is elhunyt. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette.

A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr 1,69 ezreléket fújt az eset után, útitársa pedig egy ezreléket. A TV Noviny szerint a járművet Dušan Dědeček, a Szlovák Siketlimpiai Szövetség főtitkára vezette. A televízió szerint a kocsiban ült a fia, Lukáš is, aki ellenőrként tevékenykedik a szövetségben. Őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A sofőrt a helyszínen őrizetbe vették.

Roman Mikulec belügyminiszter arról informált hétfőn reggel, hogy az áldozatok főiskolai diákok voltak, némelyiküknek mai lett volna az első napja.


(pluska/para)